Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου το Σάββατο 5 Ιουνίου

ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
01 Ιουνίου 2021 / 08:53

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το Σάββατο 5 Ιουνίου το πρωί το Παρατηρητήριο Διαχείρισης Απορριμμάτων διοργανώνει συμβολική επίσκεψη-διαμαρτυρία στον χώρο του ΧΥΤΑ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όλους τους Κερκυραίους καλεί ο Σύλλογος Τεμπλονίου στη συμβολική διαμαρτυρία που διοργανώνει το Παρατηρητήριο Απορριμμάτων. Σε σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος αναφέρει:

Στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα μεταξύ άλλων συγκαταλέγεται και η ρύπανση του περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη διαχείριση  απορριμμάτων και οι  επιπτώσεις αυτής της ανθρωπογενούς δραστηριότητας.....(βλέπε ΧΥΤΑ Τεμπλονίου).

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το Σάββατο 5 Ιουνίου και ώρα 9:30 το πρωί το Παρατηρητήριο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κέρκυρας διοργανώνει συμβολική επίσκεψη-διαμαρτυρία στον χώρο του ΧΥΤΑ καθώς και επίσκεψη στην λίμνη Μπρετάνου που αποτελεί τον τελικό αποδέκτη των ακατέργαστων στραγγιδίων της υποτιθέμενης διαχείρισης του νησιού μας  για 20 και πλέον έτη.

Επειδή μιλάμε για τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου το  μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα της Κέρκυρας που για αυτό ως Σύλλογος δεν μείναμε ποτέ άφωνοι και αγωνιζόμαστε χρόνια, δεν  μπορούμε παρά να στηρίξουμε  την δράση αυτή επισημαίνοντας παράλληλα ότι η αδιαφορία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο  είναι  μέρος του προβλήματος.....

Θεωρώντας λοιπόν ότι είναι καθήκον μας θα συμμετέχουμε και εμείς και καλούμε όλους τους Κερκυραίους πολίτες στην δράση αυτή, τηρώντας τα μέτρα προστασίας κατά του covid-19, το Σάββατο 5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 9:30 το πρωί  στην είσοδο της «χωματερής».