Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκούσης: Οι λόγοι αποχής μας από το δημ. συμβούλιο της 31/5

ΔΗΜΟΣΥΝ
31 Μαΐου 2021 / 16:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τους λόγους για τους οποίους η παράταξη ΔΗΜΟΣΥΝ ανακοίνωσε ο επισκεφαλής Νίκος Γκούσης:

Η Πρόσφατη λειτουργία
Α)  Δημοτικό συμβούλιο του Απρίλη (16.4)
Συζητήθηκαν 11 θέματα:
• 6 σχετικά με την παράταση ή με την αναγκαιότητα μίσθωσης ακινήτων,
• 4 σχετικά με διαδικασίες χρηματοδοτήσεων όπως η παγία των κοινοτήτων του Δήμου, η επιχορήγηση σωματείων, η κατανομή δόσεων σε σχολεία, η οικονομική ενίσχυση απόρων κ.α.,
• 1 ήταν για την έγκριση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής (τυπική διαδικασία χωρίς συζήτηση επί της ουσίας)
Όλα, θέματα σχεδόν τυπικά και χαμηλής πολιτικής σπουδαιότητας.

Β)  Δημοτικό συμβούλιο Μάη (31.5)
      Θα συζητηθούν 10 ανάλογα θέματα:
• 7 σχετικά με εγκρίσεις αποφάσεων επιτροπών (Οικονομικής, Ζωής, Εκτελεστικής και Υπηρεσιακών), όπου για 2 απ΄αυτά δεν υπάρχουν καν εισηγήσεις!!
• 2 αφορούν την ‘’παροχή γνώμης;;;’’ με ελλιπέστατη γραπτή εισήγηση,
• 1 αφορά απόφαση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης με επίσης ελλιπή εισήγηση,χωρίς διαγράμματα κ.α.
Σημειώνεται ότι μόνο το Μάη, στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής  πάρθηκαν αποφάσεις για 50 περίπου θέματα!!! Εκεί με την υπερπλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής (5 στους 7) και στα μουλωχτά, δηλαδή χωρίς την αναγκαία δημοσιότητα, καθορίζονται όλες οι αποφάσεις που αφορούν την πορεία, αλλά και την προοπτική του Δήμου.

Δε συμμετέχουμε για τους εξής λόγους:
1. Επανειλημμένα έχουμε ζητήσει να γίνονται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου σε μέρες και ώρες  που δεν αποκλείουν τη συμμετοχή των εργαζόμενων δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας 
Μάλιστα στις 16 Φλεβάρη είχαμε δημοσιεύσει καταγγελία για τις εξοντωτικές - βάρβαρες μεσημεριάτικες συνεδριάσεις.

2. Με δεδομένο ότι σήμερα (30.5) είναι Κυριακή και για αύριο (Δευτέρα) έχει οριστεί η έναρξη του συμβουλίου στις 4μμ, δεν έχουμε τη δυνατότητα ως παράταξη να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τη στάση μας για τα μισά θέματα!! (5), για τα οποία δεν έχουν σταλεί εισηγήσεις ή είναι ελλιπείς.

3. Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας είχαμε ζητήσει να συζητηθεί ως θέμα συγκεκριμένο αίτημα συλλόγου. Τότε η δημοτική αρχή -προφανώς για να αποφύγει την άμεση συζήτηση- από μόνη της πρότεινε να συμπεριληφθεί στο αμέσως επόμενο συμβούλιο, κάτι που δεν έπραξε, παρόλο που το ζητήσαμε ξανά με μέιλ δύο μέρες πριν την πρόσκληση του συμβουλίου!

4. Ενώ έχει συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και έχει συμφωνηθεί να γίνεται μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου (όπως πραγματοποιείται σε πολλούς άλλους Δήμους), η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να κωλυσιεργεί και να αθετεί και αυτή τη δέσμευσή της.
• ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΩΔΙΕΣ
• ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ
• ΔΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ


30 Μάη 2021
Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο