Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα για εμβολιασμό από Υδραίου – Καρβέλη (video)

Εμβολιασμός
31 Μαΐου 2021 / 14:00
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Συνεργασία Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και 6ης ΥΠΕ για την ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κοινό κάλεσμα για συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα ως το πλέον κατάλληλο μέσο αναχαίτισης της πανδημίας απηύθυναν προς τους πολίτες της Κέρκυρας η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου και ο Διοικητής της 6η ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν σήμερα στο Μαράσλειο.

Όπως τόνισε ο κ.Καρβέλης, το Μega εμβολιαστικό κέντρο στην Κέρκυρα είναι μια από τις πιο σημαντικές ενέργειες που έχει προχωρήσει η πολιτεία με την συνένωση πολλαπλών δυνάμεων, ώστε να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του τοπικού πληθυσμού.

«Η αποστολή της 6ης ΥΠΕ έφτασε την Κυριακή στην Κέρκυρα με 40 άτομα , τα οποία από σήμερα έχουν στελεχώσει το εμβολιαστικό κέντρο με δυο βάρδιες. Όλοι οι φορείς προσπαθούμε να δώσουμε το μήνυμα προς τα έξω, ότι πρέπει όλοι άμεσα να προσέρθουν και να εμβολιαστούν, γιατί το εμβόλιο είναι το μεγαλύτερο όπλο κατά της πανδημίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Καρβέλης εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς την κ.Υδραίου για την αγαστή συνεργασία.

«Είναι πολύ σημαντικό όλοι οι κάτοικοι του νησιού, του δήμου και του νομού μας να προσέλθουν να εμβολιαστούν άμεσα και γρήγορα, διότι αυτό είναι το διαβατήριο και όρος ζωής για να συνεχίσουμε με κανονικότητα του ρυθμούς της ζωής μας. Είναι θέμα ατομικής ευθύνης και συλλογικής συνείδησης να κάνουν αυτό το βήμα που θα μας οδηγήσει στην ελευθερία», ανέφερε η κ.Υδραίου επισημαίνοντας ότι ο εμβολιασμός έχει ιδιαίτερη αξία για την Κέρκυρα, καθώς αποτελεί έναν από τους πιο κατεξοχήν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Εμβολιαστικοί ρυθμοί

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία το σύνολο των εμβολιασμών στην Κέρκυρα ανέρχεται στις 57.110 (+1.195 την 29/05/2021), εκ των οποίων 38.991 (+718 την 29/05/2021) αφορούν την α’ δόση και 21.789 (+745 την 29/05/2021) έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Στο Mega εμβολιαστικό Κέντρο λειτουργούν από σήμερα 10 εμβολιαστικές γραμμές με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson με στόχο να γίνονται 1.000 εμβολιασμοί την ημέρα. Σήμερα, πρώτη ημέρα είχαν κλειστεί 700 ραντεβού.
Στο Νοσοκομείο Κέρκυρας που έχει σηκώσει από την αρχή το μεγαλύτερο φόρτο του εμβολιαστικού προγράμματος με 700 εμβολιασμούς την ημέρα προστέθηκαν σήμερα στις εννέα υπάρχουσες γραμμές άλλες τέσσερις, καθώς ενισχύθηκε το ανθρώπινο δυναμικό με υγειονομικά κλιμάκια του Χαμόγελου του Παιδιού.

Στο Κέντρο Υγείας Κέρκυρας οι ρυθμοί είναι ικανοποιητικοί και ημερησίως πραγματοποιούνται 250-280 εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Pfizer, στο Κ.Υ. Αγ.Μάρκου ημερησίως καταγράφονται 60-70 εμβολιασμοί με AstraZeneca, εκ των οποίων όμως μόλις 10-15 αφορούν ραντεβού για α’ δόση!

Στο Κ.Υ. Αγ.Αθανασίου καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον από πολίτες για να εμβολιαστούν και ημερησίως πραγματοποιούνται περίπου 290 εμβολιασμοί στις τρεις εμβολιαστικές γραμμές με Pfizer. Τέλος στο Κ.Υ. Λευκίμμης που άνοιξε τον περασμένο Απρίλιο τις πύλες του, μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 2.500 άτομα (60-80 την ημέρα), ενώ για τον Ιούνιο έχουν κλειστεί ήδη 1.000 ραντεβού. Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Νότιας Κέρκυρας κ.Σαγιάς συζητείται η δημιουργία και δεύτερης εμβολιαστικής γραμμής με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

«Σχεδιάζουμε την μετατροπή της εμβολιαστικής γραμμής της με AstraZeneca που έχει το Κ.Υ.Αγ.Μάρκου σε Pfizer, ούτως ώστε μια γραμμή από το Κ.Υ. Αγ. Αθανασίου με το εν λόγω εμβόλιο να μεταφερθεί στο πρώτο. Είναι κινήσεις που θα εξοικονομήσουν και ανθρώπινους πόρους και θα υπάρχει καλύτερος συντονισμός για τα ραντεβού που θα κλείνονται», διευκρίνισε ο κ.Καρβέλης.

«Στο κόκκινο» η μονάδα covid του Νοσοκομείου

Την ίδια στιγμή πάντως η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Κέρκυρας βρίσκεται στο «κόκκινο». Συνολικά στην ΜΕΛ νοσηλεύονται 22 άτομα με κορονοϊό, μεταξύ των οποίων και ένα νεογνό καθώς και μια ηλικιωμένη στην ΜΕΘ. Κατά μέσο όρο πρόκειται για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και αρνητές του ιού!

Ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας

Εξάλλου, η κ.Υδραίου και ο κ.Καρβέλης ανακοίνωσαν ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσει η ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας που περιλαμβάνονται στα διοικητικά όρια του δήμου, μέσα από επιμέρους συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και της 6ης ΥΠΕ με στόχο όχι μόνο την καλύτερη και πιο ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους αλλά και την βελτίωση των συνθηκών στις νοσηλευτικές μονάδες τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εργαζόμενους.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Κέντρο Υγείας του Αγ.Μάρκου, όπου σε συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών θα προχωρήσουμε σε κάποιες ενέργειες, ώστε γρήγορα να γίνει η απαραίτητη ανακαίνιση που επιβάλλεται να υπάρχει σε ένα πολιτισμένο τουριστικό υγειονομικό περιβάλλον τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες που προσέρχονται σε αυτό», δήλωσε η κ.Υδραίου.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.