Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκοψαν «κορδέλα» στον «Διάπλου» της Βόρειας Κέρκυρας, χωρίς προσωπικό!

Διάπλους
31 Μαΐου 2021 / 09:37
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαινιάστηκε την Κυριακή με κάθε επισημότητα, ο Συμβουλευτικός Σταθμός πρόληψης εξαρτήσεων «Διάπλους» στα Σφακερά της Βόρειας Κέρκυρας.

Το έργο αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ζήτημα ζωής για τους νέους ανθρώπους και τις οικογένειές τους που ζουν τον εφιάλτη των εξαρτήσεων.  
Τα χαμόγελα ήταν πλατιά, από όλες τις τοπικές αρχές για τα εγκαίνια μια δομής υγείας με χαρακτήρα επείγοντος για τα τοξικοεξαρτημένα άτομα, που η ζωή τους συχνά κρέμεται από μια κλωστή.

Παρευρέθηκαν η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζορμπάς, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδας Ρουμπάτης, στην ευθύνη του οποίου υπάγεται ο το παράρτημα.

Ο κ. Ρουμπάτης, μέσω ανάρτησής του στα social media, δηλώνει «μεγάλη ικανοποίηση, χαρά και συγκίνηση ως Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κερκυρας να εγκαινιάζω, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Β. Κέρκυρας και την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τον Νέο Συμβουλευτικό Σταθμό “Διάπλους” του Νοσοκομειου μας στην Βόρεια Κέρκυρα με έδρα τα Σφακερά. Η Μοναδα αυτή θα λειτουργήσει συγκεκριμένες μέρες με το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας. Είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια που γίνεται εδώ και καιρό και σήμερα υλοποιήθηκε με κάθε επίσημο τρόπο. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια και ειδικά στο προσωπικό του Νοσοκομείου μας!
Στόχος μας να βοηθήσουμε τον άνθρωπο που έχει την ανάγκη και την στήριξη μας!».

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο επιστημονικά υπεύθυνος Ηλίας Μιχαλαρέας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο συμβουλευτικός σταθμός δεν έχει καμία στελέχωση. Θα λειτουργεί μία φορά στις 10 μέρες με επιστημονικό προσωπικό που θα έρχεται από την έδρα του Διάπλου στην πόλη της Κέρκυρας για να συναντά τους ενδιαφερόμενους με ραντεβού. 

Ανάμεσα στις δηλώσεις ικανοποίησης ακούστηκαν ακόμα και πλάνα για επέκταση του Διάπλου και στη Νότια Κέρκυρα. Πέρα πάντως από τις διαβεβαιώσεις της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη τον περασμένο Φλεβάρη, ότι θα ενισχυθεί ο τομέας ψυχικής Υγείας, ο Σταθμός Συμβουλευτικής & Απεξάρτησης της δομής Διάπλους της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Κ θα υπολειτουργεί, παρ' όλην την μεγάλη «ικανοποίηση» των φορέων που φωτογραφήθηκαν κόβοντας την κορδέλα... 
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.