Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης επισκέφθηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ

Κέντρο Υγείας Λευκίμμης
31 Μαΐου 2021 / 09:08

«Έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με προσωπικό, ενημέρωσε ο Γ. Καρβέλης

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο βουλευτή Στέφανου Γκίκα). Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης πραγματοποίησε την Κυριακή ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ  Γιάννης Καρβέλης συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανο Γκίκα, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Δημήτρη Καλούδη και τον Αντιδήμαρχο Νότιας Κέρκυρας Ιατρό Γιώργο Σαγιά.

Εκεί, η Αναπληρώτρια Συντονίστρια του ΚΥ, Δήμητρα Κιπενή, τους ενημέρωσε τόσο για την λειτουργία του Εμβολιαστικού Κέντρου, όσο και για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Ακολούθησε σύσκεψη παρουσία όλων των προαναφερομένων, όπου τονίστηκε η ανάγκη άμεσης ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό Προσωπικό.

Στις δηλώσεις του ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ ανέφερε ότι η 6η ΥΠΕ έχει δρομολογήσει διαδικασίες επισκευής του ΚΥ μέσω προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και σε συνεργασία με τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας. Επίσης έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας η ενίσχυση του ΚΥ με Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό, ενώ εξετάζονται τρόποι για την κάλυψη  των κενών σε Ιατρικό προσωπικό που έχουν δημιουργηθεί για λόγους ανωτέρας βίας (πχ μακρές αναρρωτικές άδειες, παραιτήσεις κ.α.).

Από την πλευρά του ο Βουλευτής τόνισε πως αναμένεται τον επόμενο μήνα η πρόσκληση από τη Διαχειριστική Αρχή Ιονίων Νήσων για την επισκευή των ΚΥ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπου βεβαίως συμπεριλαμβάνονται και όλα τα Κέντρα Υγείας της ΠΕ Κέρκυρας.

Ανέφερε ότι οι μελέτες για την επισκευή των ΚΥ έχουν ολοκληρωθεί οπότε με την επικείμενη πρόσκληση θα ξεκινήσουν οι εργασίες με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Όσον αφορά στο σημαντικό ζήτημα της πρόσληψης Ιατρικού προσωπικού, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση, δια του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ανακοίνωσε μόλις προχθές την θέσπιση ισχυρών κινήτρων, σε συνεργασία με τους ΟΤΑ, προκειμένου νέοι γιατροί να υπηρετήσουν σε «Άγονες» περιοχές. Για παράδειγμα κατόπιν 5ετούς υπηρεσίας σε Περιφερειακό ΚΥ να παρέχεται ή δυνατότητα μετάθεσης σε Νοσοκομείο Αστικής περιοχής της επιλογής τους.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σαγιάς ευχαρίστησε για την παρουσία και το ενδιαφέρον του τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και υπογράμμισε την σημασία του ζητήματος της παροχής κινήτρων στους γιατρούς ώστε να στελεχωθούν οι Περιφερειακές Δομές Υγείας.

Στην συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στον Άγιο Ματθαίο, όπου ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σαγιάς παρουσίασε το οικόπεδο του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, όπου θα μεταφερθεί το Περιφερειακό Ιατρείο Αγίου Ματθαίου, μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 50.000 Ευρώ, όπως είχε ανακοινώσει προ ημερών ο Βουλευτής Στέφανος Γκίκας κατά την συνάντηση του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.