Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο της Κέρκυρας ο Ν.Χαρδαλιάς (video - pics)

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
29 Μαΐου 2021 / 08:48

Ο κ.Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του εγχειρήματος προτρέποντας τους κατοίκους του νησιού να εμβολιαστούν,ώστε να επιτευχθεί σύντομα το τείχος ανοσίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Μega Εμβολιαστικό Κέντρο στην Κέρκυρα, που θα λειτουργήσει από την προσεχή Δευτέρα με σκοπό την επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμού των κατοίκων του νησιού, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.
 






Ο Υφυπουργός πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο μαζί με τον βουλευτή της ΝΔ Στέφανο Γκίκα, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου, την δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Υποδομών Μανώλη Ορφανουδάκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκο Καλόγερο, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, τον Πρόεδρο του ΕΑΚΚ Σταμάτη Λυκούρη και την Αντιπρόεδρο Μαριλένα Μάστορα και τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Κέρκυρας Γιάννη Κοντό.
 

Ο κ.Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του εγχειρήματος προτρέποντας τους κατοίκους του νησιού να εμβολιαστούν,ώστε να επιτευχθεί σύντομα το πολυπόθητο τείχος ανοσίας αλλά και στην τήρηση όλων των προστατευτικών μέτρων, ώστε να μην ξεσπάσουν υπερτοπικές συρροές, ιδίως μετά το άνοιγμα του τουρισμού.




«Το εμβολιαστικό κέντρο της Κέρκυρας θα είναι σε λειτουργία με 10 εμβολιαστικές γραμμές με μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson έτσι ώστε η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει με την Γαλάζια Ελευθερία να συνεχιστεί. Σας θυμίζω ότι στην Κέρκυρα τα ποσοστά των εμβολιασμένων, έστω με μια δόση πριν την Γαλάζια Ελευθερία είναι της τάξης του 23%, υπολείπονταν του εθνικού ποσοστού. Αυτή την στιγμή έχει φτάσει στο 32%, υπολείποντας στο 33,5% που είναι το εθνικό ποσοστό. Σε κάθε περίπτωση κάνουμε έκκληση σε όλους τους κατοίκους του νησιού να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή. Υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού από την Δευτέρα και είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνει αντιληπτό ότι η εικόνα μας προς τα έξω είναι η εικόνα ενός ασφαλούς νησιού, μιας ασφαλούς χώρας, στην οποία και οι ταξιδιώτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και αυτοί που θα τους φιλοξενήσουν θα πρέπει να είναι ασφαλείς. Ο,τιδήποτε άλλο δημιουργεί πρόβλημα στην προοπτική του τουρισμού μας. Η παράκλιση λοιπόν είναι να εμπιστευτούμε  την επιστήμη, να βρεθούμε όλοι εδώ, να χτίσουμε το τείχος ανοσίας κι εδώ στην Κέρκυρα, ώστε να μπορέσουμε να επιστρεψουμε στην κανονικότητά. Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Υγείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, διότι αυτή η προσπάθεια με τα mega εμβολιαστικά κέντρα ξεκίνησε δειλά δειλά, έχει κορυφωθεί σε κάθε επίπεδο και είναι το 7ο  εμβολιαστικό κέντρο που δίνουμε για να βοηθήσει την προσπάθεια  που κάνει το Υπουργείο με την επιχείρηση Ελευθερία. Σε συνεργασία με τους γιατρούς της ΥΠΕ, το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων την εξαιρετικά καλή εικόνα που είδαμε στα άλλα εμβολιαστικά κέντρα θα την δούμε κι εδώ στην Κέρκυρα. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε την Περιφέρεια, τον Δήμο, τον τοπικό βουλευτή γιατί σε όλη αυτή την προσπάθεια όλοι ενώνουν δυνάμεις, ώστε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό που προέχει είναι βημα βήμα να ειστρέψουμε στην κανονικότητά μας. Για να γίνει αυτό  δυο πράγματα χρειάζονται, να χτίσουμε το τείχος ανοσίας  με τους εμβολιασμούς και έκκλιση παράκληση, κρατάτε τα μέτρα, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Θα είναι ολέθριο να έχουμε υπερτοπικές συρροές πόσο μάλλον σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνοντας ότι από Δευτέρα παραδίδεται μια χρήσιμη δομή στους πολίτες της Κέρκυρας.

Ο κ.Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στο νέο επιδημιολογικό εργαλείο, στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση οι πολίτες μέσα από μια πλατφόρμα, ώστε να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή την πορεία της πανδημίας στην περιοχή τους επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει θα επιβάλλεται τοπικό lolockdown διάρκειας από 10 - 20 ημέρες.

Παράλληλα επισήμανε όσον αφορά την ένταξη της χώρας μας στην "πράσινη" λίστα για τον τουρισμό, ότι θα πρέπει οι εμβολιασμοί να ξεπεράσουν το 50% τουλάχιστον με τις πρώτες δόσεις. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 3 εκατ. εμβολιασμοί.




 10 εμβολιαστικές γραμμές
 
Το μέγα εμβολιαστικό κέντρο που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας (ΕΑΚΚ) θα λειτουργεί με 10 εμβολιαστικές γραμμές, στο πλαίσιο του σχεδίου «Γαλάζια Ελευθερία» που προβλέπει τον οριζόντιο εμβολιασμό των κατοίκων του νησιού με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson and Johsnon.
 
Οι εργασίες για την μετατροπή του χώρου σε εμβολιαστικό κέντρο ξεκίνησαν το προηγούμενο Σάββατο, προκειμένου να ξεκινήσει την λειτουργία του από την Δευτέρα 31 Μαΐου.Τ ο εμβολιαστικό κέντρο θα στελεχώσουν 40 αποσπασμένοι νοσηλευτές και Επισκέπτες Υγείας από πολλές δομές της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας αλλά και ιδιώτες γιατροί από την Κέρκυρα.
 
Στόχος είναι να γίνονται έως και 1.000 εμβολιασμοί την ημέρα, ενώ έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού από την 21η Μαΐου.
 
Πρόκειται για το 7ο mega εμβολιαστικό κέντρο στη χώρα που λειτουργεί υπό την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας, με τη συνεργασία του υπουργείου Υγείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά τα εμβολιαστικά κέντρα «Προμηθέας» στο Μαρούσι, Περιστερίου, Ελληνικού, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Ρόδου.
 


Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 8 π.μ. – 10 μ.μ. ενώ με τη συνδρομή της αστυνομίας θα γίνεται καθημερινή διαχείριση της κυκλοφορίας για την ασφαλή προσέλευση των πολιτών και όσων κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΚ.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

*** Video - Φωτογραφίες: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ