Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς πλοία την Πέμπτη 3 Ιουνίου, λόγω απεργίας των ναυτεργατών

Ναυτεργάτες
28 Μαΐου 2021 / 12:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. 24ωρη απεργία προκήρυξε η διοίκηση του σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας για την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 από ώρα 00:01 έως 24:00 σε όλους τους τύπους των πλοίων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο «η νέα απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί έκφραση συμπαράστασης στα ναυτεργατικά σωματεία της δύναμης της ΠΝΟ που επίσης απεργούν πανελλαδικά με αίτημα την μη κύρωση του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, που όσο και να το αρνείστε καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας εφόσον διευθετεί τον χρόνο εργασίας μεταξύ εργαζόμενου – εργοδότη με ατομική σύμβαση εργασίας και καταργεί την οκτάωρη εργασία που έχει κατοχυρωθεί μετά από πολύχρονους αγώνες αφού προβλέπει την δυνατότητα τετραήμερης εργασίας, αυξάνει τις επιτρεπόμενες υπερωρίες στις 150 ώρες και επιτρέπει την κατ’ εξαίρεση εργασία τις Κυριακές σε νέους κλάδους.

Για το τέλος αφήσαμε την διάταξη έκτρωμα για τη δυνατότητα να ρυθμίζει με αίτημα του ο εργαζόμενος προς τον εργοδότη, να δουλεύει δύο ώρες παραπάνω και να παζαρεύει την υπερωριακή εργασία με μείωση ωραρίου σε άλλες μέρες, με ανάλογες μέρες αδείας, με ρεπό. Θα τολμούσαμε να προτείνουμε να δίνονται στον εργαζόμενο χάντρες και καθρεφτάκια, όπως έδιναν οι κατακτητές στους ιθαγενείς, επειδή αυτή την εποχή μας θυμίζει το νομοσχέδιο έκτρωμα».