Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ΄ Εθνική: Επιτροπή ομάδων ζητάει να μην υποβιβαστεί κανείς

ΕΠΟ
27 Μαΐου 2021 / 17:49
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό το τοπίο στη Γ΄ Εθνική σε ότι έχει σχέση με τον υποβιβασμό των ομάδων, με την ΕΠΟ να σχεδιάζει

τη συρρίκνωση της κατηγορίας σε βάθος χρόνου. Σκοπός είναι σε 2 ή 3 χρόνια οι 10 όμιλοι να γίνουν 4. Αυτό δεν φαίνεται να αλλάζει, έστω και αν στην Ελλάδα τίποτα δεν είναι απίθανο.
Από την ΕΠΟ και τους αθλητικούς φορείς κατά καιρούς γίνονται πολλά αιτήματα και για τη Γ΄ Εθνική, μια κατηγορία που μετέχουν πάνω από 130 ομάδες. Αυτή τη φορά υπάρχει μια επιστολή, με πρωτοβουλία του προέδρου του Αετού Λουτρών Νίκου Σπανού, από επιτροπή ομάδων, που ζητάνε να μην υποβιβαστεί καμιά ομάδα, εκτιμούμε όμως ότι δεν θα εισακουστεί.
 
Αναλυτικά η επιστολή: “Αγαπητέ κ. Πρόεδρε της ΕΠΟ, Αγαπητοί κύριοι της ΕΕ της ΕΠΟ, με λύπη πληροφορηθήκαμε ότι η πρόταση που κατατέθηκε προς συζήτηση στην τελευταία σας συνεδρίαση και αφορούσε την ελάττωση (μείωση) του αριθμού των ομάδων που θα μεταπέσουν σε χαμηλότερη κατηγορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, από αυτές που συμμετέχουν στο μισό (λόγω πρόσφατων αποφάσεων που πάρθηκαν λόγω της πανδημίας covid-19) πρωτάθλημα της Γ ́ Εθνικής κατηγορίας, δεν έτυχε της ανάλογης αντιμετώπισης και καταψηφίστηκε.
Θέλουμε όμως να θέσουμε υπόψιν σας τα παρακάτω ζητήματα που ταλανίζουν το σύνολο των ομάδων που συμμετέχουμε στο παραπάνω πρωτάθλημα :

α. Η εφαρμογή του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου (που σωστά οριοθετήθηκαν από τους αρμόδιους ιατρικούς επιστήμονες, για την προστασία όλων μας), πρόσθεσαν επιπλέον οικονομικά προβλήματα, στα ήδη υφιστάμενα στα ΔΣ των ομάδων μας. Αναγκαζόμαστε να διενεργούμε 2 φορές εβδομαδιαία τεστ κορονοϊού, με επιπρόσθετο οικονομικό κόστος, στους ήδη «φορτωμένους» προϋπολογισμούς μας.

β. Επιπλέον λόγω της εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στις μετακινήσεις μας, είτε για προπόνηση, είτε για αγώνες, αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε περισσότερα οχήματα, αφού είναι απαγορευτική η συσσώρευση ατόμων στα ιδιωτικά μας οχήματα (προπονήσεις) ή ακόμη περισσότερο στα λεωφορεία που χρησιμοποιούμε στους επίσημους αγώνες, με επίσης επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις στους προϋπολογισμούς μας.

γ. Η επιβαλλόμενη απουσία κόσμου στα γήπεδα, αφαίρεσε αυτόματα (παντελώς) και τα έσοδα από τα εισιτήρια, τις διαφημιστικές πινακίδες χορηγιών (Δεν υπάρχουν «πρόθυμοι επιχειρηματίες», λόγω απουσίας κοινού). Την ίδια στιγμή όμως, παρθήκαν ανάλογες αποφάσεις για την στήριξη άλλων τομέων της κοινωνίας μας (Ναυτιλιακές ή αεροπορικές εταιρείες, όπου επιτράπηκε η κάλυψη του 60-80 % των θέσεων και μάλιστα σε κλειστούς χώρους), δίχως να στηριχθεί η δική μας προσπάθεια, δίχως να ληφθούν ανάλογες αποφάσεις για τις ομάδες μας.

δ. Η ασφυκτική πίεση του χρόνου να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα σε 1 γύρο, διόγκωσε την ανασφάλειά μας, τους φόβους και τις ανησυχίες για το μέλλον των ομάδων μας, διόγκωσε τις κρίσεις της ψυχικής υγείας, όσων ασχολούμαστε (ΔΣ, Υπάλληλοι ομάδων, Προπονητές, Ποδοσφαιριστές κλπ) και της βιοποριστικής ατομικής μας αναγκαιότητας, αφού τα οικονομικά χτυπήματα, έχουν αντίκτυπο και στις ιδιωτικές μας επιχειρήσεις.

ε. Θεωρούμε ότι οι αποφάσεις σαν την προαναφερόμενη (μη έγκρισης ελάττωσης των υποβιβαζόμενων ομάδων), θα αποτελέσει ακόμη ένα τελειωτικό χτύπημα εναντίον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, εναντίον όλων των αγνών παραγόντων που παλεύουμε «σαν ζητιάνοι», να μαζέψουμε τα χρήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων. Εμείς οι άνθρωποι των ΔΣ, αγωνιούμε κάθε μέρα για το πως θα στηρίξουμε με το υστέρημά μας, πως θα δώσουμε με επιφόρτιση του προσωπικού μας χρόνου, του «πορτοφολιού μας, τις αναγκαίες ανάσες στις ομάδες για να ολοκληρώσουμε το δύσκολο έργο της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος.

Δώστε επιτέλους με την σωστή απόφαση, την δυνατότητα οι ομάδες μας, να αγωνισθούν από την καινούργια χρονιά, με ίσους όρους, με νέες «ανάσες», με καινούργιες δυνάμεις, στην ίδια κατηγορία που αγωνιζόμαστε και σήμερα, αφού όπως τουλάχιστον διατείνονται επίσημα κυβερνητικά και ιατρικά χείλη, από το φθινόπωρο, επιστρέφει η κανονικότητα στην ζωή μας.
Ας επιστρέψει η κανονικότητα και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τον στυλοβάτη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επιτέλους στηρίξτε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, στηρίξτε όλους εμάς που αιμορραγούμε οικονομικά στις ομάδες μας, στηρίξτε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ όσους παλεύουμε για να στηρίξουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.”
 
Όσον αφορά τις κερκυραϊκές ομάδες και κατά πόσο τις ενδιαφέρει, θα λέγαμε ότι ΑΕΛ και ΟΦΑΜ έχουν σωθεί, άρα λίγο τους «καίει» ενώ ο ΑΟΚ Κέρκυρα είναι στην «κόψη του ξυραφιού» τρεις αγώνες πριν το τέλος και σίγουρα θα τον απασχολούσε μια τέτοια προοπτική.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια