Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα Φαίακας και Ναυσίθοος

Μπάσκετ
26 Μαΐου 2021 / 17:46
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί τα πρωταθλήματα Α΄ και Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ να θεωρούνται ως μη γενόμενα αλλά τα αναπτυξιακά, θα συνεχιστούν και θα γίνουν

με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά να βρεθούν και πάλι σε επίσημους αγώνες και να ξεπεράσουν το σοκ των έξι μηνών απραξίας.

Μιλάμε για το εφηβικό και το παιδικό πρωτάθλημα όπου οι ομάδες που έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος είναι από Κέρκυρα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία και τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου.

Στο εφηβικό πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος, ο Φαίακας ο ΑΓΣΙ, ο Σ.Κ. Ιωάννινα, ο Σπάρτακος Ιωαννίνων, η ΓΕ Αγρινίου και ο  Ιωνικός Αγρινίου. Στην πρώτη φάση των αγώνων ο Φαίακας και ο ΑΓΣΙ πέρασαν χωρίς αγώνα και θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση τους νικητές από τα ματς ΓΕ Αγρινίου - Ιωνικός και ΣΚ Ιωάννινα – Σπάρτακος. Να σημειώσουμε ότι η έναρξη των αγώνων θα είναι μετά τη λήξη των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Στο παιδικό πρωτάθλημα δήλωσαν συμμετοχή 15 ομάδες που θα χωριστούν σε 4 ομίλους. Από την Κέρκυρα θα συμμετάσχουν ο Φαίακας και ο Ναυσίθοος στον 4ο όμιλο μαζί με την ΚΑΕ Παραμυθιάς. Με βάση το πρόγραμμα οι δυο ομάδες της Κέρκυρας θα αναμετρηθούν στο ΕΑΚΚ σε διπλούς αγώνες το Σαββατοκύριακο 12 ή 13 Ιουνίου με το δεύτερο παιχνίδι να γίνεται μια εβδομάδα αργότερα.
Οι τέσσερις που θα προκριθούν από κάθε όμιλο θα αναμετρηθούν σε ουδέτερο γήπεδο το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουλίου και ο τελικός θα γίνει μια εβδομάδα αργότερα.

Να σημειώσουμε ότι θα γίνουν και τα αντίστοιχα αναπτυξιακά πρωταθλήματα για κορίτσια, νεανίδες και κορασίδες, αλλά δεν υπάρχει συμμετοχή κερκυραϊκής ομάδας. Μόλις τρεις ομάδες θα είναι στις νεανίδες, ενώ στις κορασίδες συμμετοχή δήλωσαν τέσσερις ομάδες.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια