Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελλιπέστατη η απάντηση Μενδώνη σε Αλ. Αυλωνίτη για Λαζαρέτο

Αυλωνίτης
25 Μαΐου 2021 / 16:52

«Αντί να προτείνει λύσεις ή να πάρει πρωτοβουλίες για τα προβλήματα του Λαζαρέτο, προτιμά να κάνει ιστορική αναδρομή»

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο βουλευτή). Στις 23 Μαρτίου 2021 ο βουλευτής Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχης Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την ανάδειξη της νησίδας Λαζαρέτο και για την ανάγκη υλοποίησης έργων λιμενικής πρόσβασης, ώστε να υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης από πολίτες, τουρίστες, μαθητές και άλλους ενδιαφερόμενους.

«Μετά την αποστολή της ερώτησης λάβαμε  την υπ’αριθμ. 122138/2021  απάντηση, την οποία υπογράφει η Υπουργός Πολιτισμού. Η λακωνική απάντηση  μαρτυρά την προχειρότητα της κυβέρνησης και την απόλυτη έλλειψη σχεδίου, καθώς  η Υπουργός  αποφεύγει την ερώτηση μας».





Αντί να προτείνει λύσεις ή να πάρει πρωτοβουλίες για τα προβλήματα του Λαζαρέτο, προτιμά να κάνει «ιστορική αναδρομή» των προγραμμάτων που αφορούν τη νησίδα, παραδεχόμενη την αδυναμία υλοποίησης εντός χρονοδιαγράμματος των μελετών που προβλέπονταν.

Δυστυχώς, η κατάσταση που επικρατεί στη νησίδα συνεχίζει να προκαλεί την απογοήτευση αλλά και τη γενική δυσαρέσκεια των Κερκυραίων πολιτών. Θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την προστασία και την ανάδειξη της νησίδας Λαζαρέτο.