Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άρον - άρον μετακόμιση για τους νοικάρηδες του Νοσοκομείου

Νοσοκομείο Κέρκυρας
25 Μαΐου 2021 / 12:59
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Περιθώριο 15 ημερών δόθηκε σε πολλούς ενοίκους ακινήτων ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Κέρκυρας να εκκενώσουν τα σπίτια τους,

σύμφωνα με επιστολή καταγγελίας της μίσθωσης που τους κοινοποιήθηκε στις 14 Μαΐου.

Η περιουσία του Νοσοκομείου, περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ιδιοκτησιών, μερικά εκ των οποίων είναι νοικιασμένα από δεκαετίες, καθώς γίνονταν σιωπηρές ανανεώσεις μεταξύ των δύο μερών. Με μια κίνηση αιφνιδιασμού, το Νοσοκομείο ενημέρωσε πριν λίγες μέρες τους ενοικιαστές, ότι τα μισθώματα βγαίνουν άμεσα σε δημοπρασία.











Όπως διαμαρτύρονται αναγνώστες της "Ε", που βρίσκονται σε αδιέξοδο, είναι αδύνατο να βρεθεί νέα κατοικία και να γίνει η μετακόμιση μέσα σε λίγες μέρες. Ειδικά όταν όλα αυτά γίνονται σε καιρό πανδημίας και με τα εισοδήματα δραματικά μειωμένα. Να σημειωθεί δε, ότι ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν λάβει την ειδοποίηση του Νοσοκομείου είναι και άτομα πολύ ηλικιωμένα.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι μία γυναίκα 94 ετών. «Μετά από 60 συναπτά έτη διαβίωσης στο ίδιο σπίτι», αναφέρει άτομο του οικογενειακού της περιβάλλοντος, «αφού το Νοσοκομείο δεν έχει κάνει ποτέ καμία παρέμβαση ή συντήρηση στο κτήριο, η Διοίκηση ανακοινώνει ότι σε δύο βδομάδες θα βγάλει το σπίτι σε δημοπρασία, ξεκινώντας έναν πόλεμο μεταξύ φτωχών ανθρώπων».

«Μπορεί η Διοίκηση να έχει το δικαίωμα να διαχειριστεί την περιουσία της, αλλά είναι αναλγησία να ξεσπιτώνει οικογένειες από τη μία μέρα στην άλλη, δίνοντας περιθώριο δύο εβδομάδων», αναφέρει άλλη αναγνώστρια.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λεωνίδας Ρουμπάτης, απαντά ότι το Νοσοκομείο ενεργεί σύμφωνα με τον νόμο. «Κάνουμε ο, τι προβλέπει η νομοθεσία και τίποτα άλλο» αναφέρει. «Όλα τα μισθώματα έπρεπε να έχουν βγει σε πλειστηριασμό από το 2012. Το γιατί δεν έγινε, αφορά αμαρτίες άλλων διοικήσεων...» προσθέτει.

«Οι δύο εβδομάδες είναι το χρονικό περιθώριο που προβλέπει ο νόμος, οι ενοικιαστές έχουν το δικαίωμα, εάν θέλουν, να ξανακαταθέσουν την προσφορά τους» λέει ο κ. Ρουμπάτης.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.