Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Self test από σήμερα για όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

Self test
24 Μαΐου 2021 / 11:08

Το δικαίωμα να πάρουν δωρεάν δύο self test από τα φαρμακεία έχουν από σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι έχουν ατομική επιχείρηση.

Από σήμερα Δευτέρα 24 Μαΐου και έως Σάββατο 29 Μαΐου η διάθεση των self tests μέσω των φαρμακείων επεκτείνεται σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση, με δικαίωμα για 2 κιτ αυτοελέγχου, ένα για την εβδομάδα από 24 Μαΐου και ένα για την επόμενη, από 31 Μαΐου.

Η διάθεση των self-test συνοδεύεται από την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στις πλατφόρμες της Εργάνη για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, και της απογραφής για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα.

Οπως έχει ξεκαθαριστεί από το υπουργείο Εργασίας, στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, από 24/05/2021 έως 30/05/2021, δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self test από τους ανωτέρω εργαζόμενους έως 24 ώρες πριν από την πρώτη μέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας και η συνακόλουθη δήλωση του αποτελέσματος στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε τονιστεί στην ανακοίνωση, για το χρονικό διάστημα 24-30 Μαΐου, μπορεί κάποιος εργαζόμενος να προσέλθει κανονικά στην εργασία του σήμερα Δευτέρα και να δηλώσει το αποτέλεσμα του self test αργότερα εντός της εβδομάδας.