Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανυπόστατες φήμες τα περί νοσηλεύτριας/αρνήτριας, λέει το σωματείο του Νοσοκομείου

νοσοκομείο κερκύρας
23 Μαΐου 2021 / 18:18

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου: Το Σωματείο εργαζομένων του Γ.Ν.Κέρκυρας δεν συμμετέχει σε ανυπόστατες φήμες ή σχόλια των μέσων κοινωνικής δυκτύωσης ή προφορικές καταγγελίες από οποιοδήποτε και αν προέρχονται.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανυπόστατες φήμες θεωρεί το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό νοσοκομείο τα όσα δημοσιεύτηκαν και αποδίδονται σε συμπεριφορά εργαζόμενης στο ίδρυμα.

Κι όμως η καταγγελία έγινε από το μέλος του δ.σ. του Ενιαίου Σωματείου των Εργαζομένων, στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου (Mega) παρουσία του Δ. Μάμαλου.
 
Σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του καναλιού, (21.05.2021 | 17:30). Μια 50χρονη τραυματιοφορέας που εργάζεται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας φαίνεται πως είναι αρνήτρια της πανδημίας και φτάνει μέχρι το σημείο να κοροϊδεύει όσους πολίτες πάνε να κάνουν το εμβόλιο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν ένας πολίτης και ένας συνάδελφός της λέει στους πολίτες που σπεύδουν να εμβολιαστούν «θα φάτε καλά», ενώ φέρεται να συνόδευσε ασθενή με κορωνοϊό σε ασανσέρ χωρίς προφυλάξεις, παρά μόνο με μια απλή μάσκα. Όπως τόνισε ο νοσηλευτής Μάκης Φρόνιμος, η διοίκηση του νοσοκομείου έχει επιπλήξει ήδη μια φορά την νοσηλεύτρια για παλαιότερο περιστατικό.
 
Η ανακοίνωση του σωματείου
 
Το Σωματείο εργαζομένων του Γ.Ν.Κέρκυρας δεν συμμετέχει σε ανυπόστατες φήμες ή σχόλια των μέσων κοινωνικής δυκτύωσης ή προφορικές καταγγελίες από οποιοδήποτε και αν προέρχονται.

Οι καταγγελίες ή αναφορές θα πρέπει να γίνονται γραπτώς προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσηλευτικού ιδρύματος.
Και οι αρμόδιες υπηρεσίες του έχουν την ευθύνη της διερεύνησης τους και όχι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ΜΜΕ.

Το Σωματείο είναι αρμόδιο βάση του καταστατικού του να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους του και να μην προβαίνει σε ρόλο διχαστικό ή σε ρόλο δικαστή.

Ως Σωματείο εργαζομένων είμαστε υπέρ των εμβολιασμών και των υγειονομικών μέτρων προστασίας όπως ορίζει η αρμόδια πολιτεία κατά της πανδημίας.
Διαφορετικές απόψεις άλλων μελών από όπου και αν προέρχονται δεν μας εκφράζουν.