Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλείνουν το 1ο, 2ο ΓΕΛ και η Γ’ τάξη του 3ου ΓΕΛ Κέρκυρας

αναστολή
20 Μαΐου 2021 / 14:54
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αναστολή λειτουργίας του 1ου και 2ου ΓΕΛ Κέρκυρας αποφάσισε πριν λίγο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας,

λόγω των κρουσμάτων που σημειώθηκαν σε μαθητές και προκειμένου για τον περιορισμό της διασποράς ελήφθη η σχετική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα νωρίς το πρωί οι μαθητές από τα δυο σχολεία επιχείρησαν να κάνουν κατάληψη στα διδακτήρια με βασικό αίτημα την απολύμανση των τμημάτων σε μια περίοδο που τα κρούσματα στην Κέρκυρα έχουν εκτοξευθεί.
Ωστόσο η κατάληψη δεν προχώρησε και οι μαθητές μπήκαν κανονικά στις τάξεις τους.

Ήδη από χθες πάντως τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας τα τμήματα Β1, Γ2 - Ανθρωπιστικών Σπουδών και Γ3 του 2ου ΓΕΛ μετά την εμφάνιση θετικών κρουσμάτων σε δυο εκπαιδευτικούς και μια μαθήτρια.

Επιπλέον σε αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους τίθενται από σήμερα και όλα τα τμήματα της γ΄ τάξης του 3ου ΓΕΛ Κέρκυρας μετά τα θετικά κρούσματα σε μαθητές.

Σε όλες τις περιπτώσεις τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με τηλεκπαίδευση.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.