Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίτιμη δημότης Κέρκυρας θα αναγορευθεί η Πρόεδρος τη Δημοκρατίας

Πρόεδρος της Δημοκρατίας
20 Μαΐου 2021 / 09:52

Το πρόγραμμα της επίσκεψης της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο νησί για τις εκδηλώσεις της Επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας θα φθάσει σήμερα το μεσημέρι με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκειμένου να παρευρεθεί στις διήμερες εκδηλώσεις για την 157η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Μητέρα Ελλάδα.

Η κ.Σακελλαροπούλου το απόγευμα  θα συναντηθεί με τις Πρυτανικές Αρχές των Ιονίων Νήσων στην Ιόνιο Ακαδημία και εν συνεχεία θα μεταβεί στην Ιερή Μονή Πλατυτέρας, όπου θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια και κατάθεση στεφάνων από την ίδια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η κ.Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στη συνέχεια στην Ιόνιο Ακαδημία, προκειμένου να παραστεί στην επετειακή εκδήλωση με τίτλο «157 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων» που διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, παρουσία και του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης.
Θα ακολουθήσει επίσημο δείπνο προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας.


Παρασκευή 21 Μαΐου

Το πρόγραμμα ανήμερα της επετείου την Παρασκευή 21 Μαΐου, όπως έχει ανακοινώσει ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων διαμορφώνεται ως εξής:

Στις 11:30, ηΠτΔ θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Θα ακολουθήσει τελετή στο κτίριο της Ιονίου Βουλής, όπου τον πανηγυρικό της ημέρας στο θα εκφωνήσει ο Δημήτριος Μεταλληνός Δρ. Ιστορίας – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, με θέμα: «Από το 1821 στο 1864».

Στις 12:30 θα γίνει Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πρωτεργατών και αγωνιστών της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στη συνέχεια στα Ανάκτορα Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, όπου θα αναγορευθεί επίτιμη δημότης Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Αμέσως μετά θα επισκεφθεί την έκθεση «Στην Ηχώ του Αγώνα» που εγκαινιάζεται στην Πινακοθήκη του Δήμου στο πλαίσιο εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση.