Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ασφαλιστικά Λέσση κατά ΦΟΔΣΑ

φοδσα
20 Μαΐου 2021 / 09:36
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δικάζεται σήμερα (Πέμπτη, 10:00) η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δημάρχου Νότιας Κέρκυρας, Κ. Λέσση, κατά της απόφασης της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ, με την οποία αποβάλλεται από το δ.σ. του Φορέα.

Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο που αφορά στην συγκρότηση του διαβαθμιδικού Φορέα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στα Ιόνια, ανεξάρτητο από τα όσα  διημοίφθηκαν στις πρόσφατες επάλληλες συνεδριάσεις του δ.σ. της ΠΕΔΙΝ για το θέμα, αλλά σίγουρα σε συνέχειά τους.

Η διαφορά έγκειται στην απόφαση της διοίκησης να εκπροσωπείται η α΄βάθμια Αυτοδιοίκηση στο δ.σ. του Φορέα με τον (την) δήμαρχο του κεντρικού Δήμου κάθε Περιφερειακής Ενότητας, απόφαση που προέρχεται από σχετική υπουργική απόφαση/προτροπή (σ.σ. ;), (προ ανασχηματισμού και αλλαγής στο υπουργείο Εσωτερικών).

Η πλευρά του δημάρχου Νότιας Κέρκυρας προβάλλει ότι η θέση αυτή του υπουργού αντίκειται σε όσα προβλέπονται στο δίκαιο περί ανωνύμων εταιρειών, επισημαίνοντας ότι ο κ. Λέσσης εκλέχτηκε στο δ.σ. του ΦΟΔΣΑ από τη γενική συνέλευση του.

Μοιάζει διαδικαστικό θέμα αλλά όλα δείχνουν ότι δεν αντιμετωπίζεται ως τέτοιο εφόσον κατά τον Κ. Λέσση, η πλευρά του ΦΟΔΣΑ έχει ορίσει τέσσερις δικηγόρους να τον εκπροσωπήσουν. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί έως το τέλος Ιουνίου 2021.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.