Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης

Κέντρο Υγείας Λευκίμμης
19 Μαΐου 2021 / 16:13

Ερωτάται ο Υπουργός Υγείας, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί ώστε το Κ.Υ. Λευκίμμης να προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες υγείας και να λειτουργήσει ομαλά ως κέντρο εμβολιασμού, χωρίς περικοπές και ματαιώσεις προγραμματισμένων ραντεβού.

ΑΘΗΝΑ. Για την έλλειψη προσωπικού του Κέντρου Υγείας Λευκίμμης, ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Νίκος Καραθανασόπουλος προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια:

Το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης (ΚΥΛ) λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, για πολλά χρόνια. Η κατάσταση τα τελευταία χρόνια έχει πάρει οξύτατες διαστάσεις. Το ΚΥΛ στοιχειωδώς πρόσφερε Α΄ βάθμιες υπηρεσίες υγείας. Την περίοδο της πανδημίας αναδείχθηκαν πιο έντονα οι τεράστιες ελλείψεις.

Ξεκίνησε να λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο από την 1η Απρίλιο 2021, δηλαδή τρεις μήνες αφότου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη χώρα και την Κέρκυρα. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και πολλοί ηλικιωμένοι της Νότιας Κέρκυρας δεν εμβολιάστηκαν, αφού το τρίμηνο που μεσολάβησε μέχρι την έναρξη εμβολιασμού στη Νότια Κέρκυρα, έπρεπε να μεταβούν στην πόλη της Κέρκυρας.

Ως εμβολιαστικό κέντρο, λειτουργεί μέχρι σήμερα, με τη συνδρομή του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, με δύο νοσηλεύτριες καθώς και τη συνδρομή και ιδιωτών γιατρών.
Σήμερα πληροφορούμαστε από τον Αντιδήμαρχο, αρμόδιο για ζητήματα παιδείας – κοινωνικής μέριμνας και δημόσιας υγείας, ότι κατά το μήνα Ιούνιο, το ΚΥΛ δεν θα μπορέσει να εκτελέσει όλες τις εφημερίες, λόγω έλλειψης γιατρών καθώς επίσης θα περιορίσει δραματικά τις βάρδιες εμβολιασμού από 48 σε 8.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί ώστε το ΚΥΛ να προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες υγείας και να λειτουργήσει ομαλά ως κέντρο εμβολιασμού, χωρίς περικοπές και ματαιώσεις προγραμματισμένων ραντεβού.

Οι Βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Καραθανασόπουλος Νίκος