Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νίκος Μόσχος: Οργανωμένη προπόνηση και ικανότητα φέρνουν αποτέλεσμα

Συνέντευξη
18 Μαΐου 2021 / 18:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Γ.Σ Κέρκυρας με ζωή μόλις δυόμιση χρόνων εντυπωσίασε στα Γιάννενα στους Διασυλλογικούς αγώνες Κ16 κατακτώντας

τέσσερις πρώτες θέσεις και τρεις δεύτερες. Πρωταγωνιστής των αγώνων ο Γεράσιμος Μόσχος, ο οποίος αφού πήρε την πρώτη θέση στα 2000μ. με Φ.Ε. έκανε μία φανταστική κούρσα στη σκυταλοδρομία 3x1200, παίρνοντας τη σκυτάλη 80μ. πίσω και καλύπτοντας τη διαφορά κατακτώντας την πρωτιά για τον ΓΣ Κέρκυρας 2018.

Μιλάμε για ένα σωματείο που ξεκίνησε πρόσφατα, αλλά η επιτυχία είναι σίγουρη, αφού πίσω από αυτό υπάρχουν δυο σπουδαίοι παιδαγωγοί, ο Νίκος Μόσχος σαν προπονητής και ο Κώστας Γκασιάλης σαν πρόεδρος του Συλλόγου πλέον, έχοντας και τη βοήθεια του προπονητή Βασίλη Μουμούρη, παλιού Βαλκανιονίκη στο τριπλούν. Ομολογουμένως η πολυπληθής παρουσία στα Γιάννενα, οι επιδόσεις και οι διακρίσεις δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες.

Ο καθένας γνωρίζει το τεράστιο έργο του Νίκου Μόσχου στον αθλητισμό και τη νεολαία στο νησί, το ήθος που τον διακρίνει και την αγάπη του για το λειτούργημα που κάνει. Το μεσημέρι της Τρίτης 18 Μαΐου, μιλήσαμε μαζί του. Τρία μόλις ερωτήματα του κάναμε, αφού είναι ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει για το οικοδόμημα που λέγεται Γ.Σ. Κέρκυρας και που ήταν μαζί με τον Κ. Γκασιάλη, οι αρχιτέκτονες που το έστησαν. Ικανότητα και οργανωμένη προπόνηση φέρνουν τα αποτελέσματα, τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Κ. Μόσχο  οι πολλές επιτυχίες  στα Γιάννενα στην Κ-16 που οφείλονται, πως τα καταφέρατε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να φτάσετε σε τέτοιο επίπεδο; 
«Οι επιτυχίες αυτές, αφενός, οφείλονται στην οργανωμένη συστηματική προπόνηση που κάνουν τα παιδιά και  αφεταίρου στις ικανότητες κάθε παιδιού. Με την ίδρυση  του συλλόγου μας θέσαμε σαν αρχές την υγεία, την παιδεία και τον αγωνιστικό αθλητισμό, μέσα δε από αυτές τις αρχές παρακαλούμε και περιμένουμε τους γονείς να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στο σύλλογο μας και να είναι σίγουροι ότι θα προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες προς αυτά. Η συνεχής προσπάθεια των προπονητών και της διοίκησης του συλλόγου μας, έχει σαν σκοπό κάθε παιδί, αθλητής-τρια που εμπιστεύεται και έρχεται στο σύλλογο μας, ενώ σύμφωνα με τον ταλέντο και τους στόχους του, προσπαθήσουμε να υλοποιήσει το όνειρό του».
 
Από δω και πέρα τι βλέπετε για τα παιδιά αυτά, πόσα θα προκριθούν στα τελικά;
«Η κατηγορία αυτή της Κ16 είναι η αρχή του ξεκινήματος του αγωνιστικού αθλητισμού και έχει σαν στόχο να δρομολογήσει την καλύτερη επίτευξη των στόχων των παιδιών σύμφωνα με το ταλέντο τους. Είναι βέβαιο όμως ότι και άλλα παιδιά που είτε δεν έχουν ξεκινήσει το στίβο, είτε δεν διακρίθηκαν σε αυτούς τους αγώνες, έχουν μέλλον και πιθανές για επιτυχίες μελλοντικά.
Για τους τελικούς του Πανελληνίου πρωταθλήματος θα περιμένουμε τα αποτελέσματα από όλη την Ελλάδα, θεωρώ ότι αυτά που βρέθηκαν στις 3 πρώτες θέσεις έχουν πάρα πολλές πιθανότητες να περάσουν».
 
Οι υποχρεώσεις σας στο μέλλον του Γ.Σ.Κ.;
Στις 29 Μαΐου έχουμε αντίστοιχους αγώνες στην Κ18 στα Γιάννενα. Και εκεί πιστεύω να πάνε καλά τα παιδιά, βάζοντας στόχο την πρόκριση στα Πανελλήνια πρωταθλήματα.
 
Τέλος να αναφέρουμε απόσπασμα από την ανακοίνωση του Γ.Σ. Κέρκυρας που ενημέρωσε και για τα αποτελέσματα, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στο φύλλο της Τρίτης 18/5/2021). Αναφέρει: «Από τα αποτελέσματα των αγώνων,  θα βγουν οι λίστες για την πρόκριση των αθλητών/τριών  μας  στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος που παρακολούθησε τους αγώνες, οι προπονητές και το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας συγχαίρουν  όλους τους αθλητές και τις αθλήτριές μας για την επιτυχία και την προσπάθεια που κατέβαλαν. Τους εύχονται καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στην επόμενη προσπάθεια τους».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια