Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναφορά Μπιάγκη στα αρμόδια Υπουργεία για το λατομείο στην Πηλίδα

Δημήτρης Μπιάγκης
18 Μαΐου 2021 / 17:28

Ξεκάθαρες θέσεις και όχι μισόλογα ζητά από όλους ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο βουλευτή). Σε αναφορά του εγγράφου της Κοινότητας Σωκρακίου προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας προχώρησε ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας στο έγγραφό του, μετά από λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησε, καταθέτει την αγωνία και τον προβληματισμό των κατοίκων της περιοχής αλλά και την ξεκάθαρη εναντίωσή τους στην αδειοδότηση του λατομείου στην περιοχή της «Πηλίδας».

Ο Βουλευτής ανταποκρίθηκε άμεσα στο έγγραφό του προχωρώντας σε αναφορά στα αρμόδια υπουργεία.

«Ζητάμε από τα Υπουργεία να διερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση που φέρνει στο φως το έγγραφο των κατοίκων της περιοχής, αλλά παράλληλα να πάρουν ξεκάθαρη θέση και οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς για την αδειοδότηση της συγκεκριμένης εξορυκτικής δραστηριότητας στο εν λόγω σημείο (Πηλίδα)», δήλωσε ο Βουλευτής και συνεχίζει: «Δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρός σχεδιασμός για το νησί μας χωρίς τη δημιουργία λατομικής – εξορυκτικής ζώνης σ’ αυτό. Από την άλλη, δεν μπορείς να αποφασίζεις για τόσο σοβαρά και σημαντικά θέματα χωρίς τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Την τακτική αυτή στο συγκεκριμένο θέμα ξεκίνησε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και ολοκληρώνει με τις αποφάσεις της η σημερινή. Δεν μπορείς να ανοίγεις καινούργια πληγή στο φυσικό περιβάλλον, όταν προηγουμένως αιμορραγεί, και μάλιστα ασταμάτητα, η προηγούμενη (Λατομείο Τρουμπέτα)».