Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλληλεγγύη της ΕΛΜΕ Κέρκυρας στον λαό της Παλαιστίνης - συγκέντρωση στην Ανουντσιάτα

ΕΛΜΕ Κέρκυρας
18 Μαΐου 2021 / 14:12

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας την Πέμπτη 20 Μαΐου στις 7μμ, απαιτώντας να σταματήσει η σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αλληλεγγύη της στον λαό της Παλαιστίνης εκφράζει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας  και καταδικάζει την κλιμάκωση της επίθεσης εναντίον του, από το κράτος του Ισραήλ

Η ανακοίνωση

«Μεγάλες ευθύνες έχει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αναβάθμισαν όλα αυτά τα χρόνια τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και δεν υλοποίησαν την ομόφωνη απόφαση της Βουλής τον Δεκέμβρη του 2015, για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Οι υποστηρικτές του Ισραήλ, όσοι συνεργάζονται μαζί του στην στρατιωτική και αποτελεσματικότερη άσκηση της δολοφονικής βίας του σε βάρος των Παλαιστινίων, όσοι του δίνουν το «δίκιο» της «αυτοάμυνας», όσοι καλούν «τα δύο μέρη σε αποκλιμάκωση της βίας», θάβουν με άλλο τρόπο τα απαράγραπτα και στοιχειώδη δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού. Να έχει το δικό του κράτος, να είναι κυρίαρχος στη γη του, να μπορεί να υπερασπιστεί την ύπαρξή του απέναντι στους καταπατητές του.

Κι αυτοί είναι κύρια οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, που ξεκάθαρα στηρίζουν το Ισραήλ. Να σταματήσει τώρα η ισραηλινή σφαγή και κατοχή. Συμπαραστεκόμαστε στον παλαιστινιακό λαό ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ισραηλινή βαρβαρότητα».