Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ικανοποίηση Κράτσα για την εικόνα του Αεροδρομίου Κέρκυρας

Αεροδρόμιο Κέρκυρας
18 Μαΐου 2021 / 11:10

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: «Σε πλήρη ετοιμότητα και άρτια οργανωμένο το διεθνές αεροδρόμιο της Κέρκυρας για να υποδεχθεί τους επισκέπτες μας»

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Περιφέρειας). Τη δυνατότητα να επιθεωρήσει τους χώρους του αναβαθμισμένου διεθνούς αεροδρομίου της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας», με την ευκαιρία της επανεκκίνησης του Τουρισμού, αλλά και να ενημερωθεί για τις πτήσεις από το εξωτερικό και δη από τη Μεγάλη Βρετανία, είχε το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Μαΐου 2021 η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Η Περιφερειάρχης συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, Κώστα Ζορμπά, ενημερώθηκε από τον Διευθυντή της Fraport Greece στο «Ιωάννης Καποδίστριας», Σπύρο Κωστούρο, για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο αεροδρόμιο σε επίπεδο ελέγχων, πρόληψης και προστασίας από τον Covid19 για επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό.





Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και ο Κώστας Ζορμπάς συνομίλησαν με τους υγειονομικούς της Ειδικής Μονάδας του ΕΟΔΥ, που βρίσκεται στον χώρο του διεθνούς αεροδρομίου της Κέρκυρας για τη διενέργεια των rapid tests σε όλους όσοι φθάνουν στο νησί, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι την ετοιμότητα και την οργάνωσή τους σε απόλυτο βαθμό.

Όπως ενημέρωσε την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο Δ/ντης της Fraport Greece στην Κέρκυρα, έως τέλος Μαΐου οι πτήσεις από το εξωτερικό που θα προσγειώνονται επί κερκυραϊκού εδάφους θα είναι -κατά μέσο όρο- δέκα την ημέρα. Χθες, Κυριακή (16/5), αφίχθησαν δύο πτήσεις της TUI, από Μάντσεστερ και Γκάτγουικ, αντίστοιχα, ενώ την Τρίτη (18/5), αναμένεται στην Κέρκυρα μια ακόμα πτήση από τη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο Χίθροου μέσω της British Airways.

Παράλληλα, ο Σπύρος Κωστούρος ενημέρωσε τη Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και τον Κώστα Ζορμπά ότι έχει αυξηθεί η κίνηση της γενικής αεροπορίας για περισσότερες διελεύσεις αεροσκαφών.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων εξέφρασε την ικανοποίησή της, αφενός για την οργάνωση και την ετοιμότητα στην από αέρος πύλη εισόδου της Κέρκυρας ενόψει της τουριστικής περιόδου, αφετέρου για τον αριθμό των πτήσεων που ήδη καταγράφονται από τον βασικό τροφοδότη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε ό,τι αφορά τον Τουρισμό, τη Μεγάλη Βρετανία.