Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έδεσε στην Κέρκυρα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν (photos)

Costa Luminosa
18 Μαΐου 2021 / 08:48
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Οι επιβάτες δεν θα κυκλοφορούν αυτόνομα αλλά θα κάνουν προγραμματισμένες ομαδικές επισκέψεις σε αξιοθέτα του νησιού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έδεσε νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Κέρκυρας το κρουαζιερόπλοιο Costa Luminosa της ιταλικής εταιρείας Carnival Corporation, το οποίο εγκαινιάζει την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα "παγώματος" λόγω πανδημίας.



Ξεκινώντας από την Τεργέστη, το δρομολόγιο μιας εβδομάδας της Costa Luminosa περιλαμβάνει επισκέψεις στο Μπάρι και την Κέρκυρα, την Αθήνα, τη Μύκονο και το Κατάκολο / Ολυμπία

Φιλοξενεί περίπου 580 επιβάτες και η πλειονότητα των επιβατών είναι Ιταλοί, ενώ υπάρχουν επίσης Γάλλοι και Άγγλοι, είτε εμβολιασμένοι, είτε με τεστ pcr.



'Οσον αφορά την κινητικότητα των επιβατών, ακολουθούνται τα αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας των εταιρείων, με το λεγόμενο σύστημα «bubble", τακτική που ακολούθησαν οι εταιρείες και την περασμένη χρονιά. 
 

Έτσι λόγω των αυστηρών πρωτοκόλλων ασφαλείας, οι επιβάτες θα κινηθούν συντεταγμένα με προγραμματισμένες και καθορισμένες επισκέψεις σε αξιοθέατα.


Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ, σε δεύτερο χρόνο, ίσως και τον Ιούλιο, τα πρωτόκολλα θα επανεξεταστούν, ανάλογα και με το τείχος ανοσίας που θα έχει επιτευχθεί. 

Τα επόμενα δύο πλοία είναι την Κυριακή, με το ένα μάλιστα να χρησιμοποιεί ως home port (λιμάνι εκκίνησης) την Κέρκυρα, γεγονός που θεωρείται ότι αφήνει μεγαλύτερο κέρδος στην τοπική κοινωνία λόγω της δυνατότητας επιπλέον διανυκτερεύσεων. 

«Μετά τον Ιούνιο, όπου θα έχουμε πλέον ένα τείχος ανοσίας οι προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων θα είναι περισσότερες. Θεωρούμε ότι από τον Ιούλιο και μετά θα μπει σε πιο δυναμική τροχιά η κρουαζιέρα», ανέφερε στην «κ.Ε» ο κ.Ζερβόπουλος.

***Photos: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.