Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη εναντίον του Θ. Παγκράτη

17 Μαΐου 2021 / 17:10

Αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη θα βρεθεί ο Θεόδωρος Παγκράτης, πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και υπεύθυνος διαχείρισης του έργου της NCH CAPITAL στην Κασσιόπη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε βάρος του ασκήθηκε αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη από τον Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών. Παραπέμπεται να δικαστεί την Πέμπτη 27 Μαΐου.
 
Η δίωξη αφορά στα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της παράβασης του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων σε βάρος συναδέλφου του.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο τέως Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, ο οποίος είχε καταθέσει αγωγή εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση. Η αγωγή εκδικάστηκε ωστόσο η απόφαση δεν έχει ακόμη εκδοθεί.
 
Το χρονικό
 
Το νήμα της υπόθεσης ξετυλίγεται αρκετά χρόνια πίσω. Αφορμή υπήρξε μια ειδική άδεια που δόθηκε για σύσταση ιδιωτικής εταιρείας (λογιστικό γραφείο) σε υπάλληλο του Δημοσίου, που υπηρετούσε τότε στον πρώην δήμο Παρελίων. Η κόντρα φέρεται να «φούντωσε» όταν η άδεια μονοετούς διάρκειας πήρε άτυπη παράταση, καθώς ποτέ δεν είχε ανακληθεί.
 
Ο κ. Παγκράτης κινήθηκε κατά της συναδέλφου του, υποστηρίζοντας ότι παράνομα ασκούσε ιδιωτικό έργο. Οι μηνύσεις του ξεκίνησαν, από την εποχή που συνυπηρετούσαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο και συνεχίστηκαν την εποχή που είχε την ιδιότητα του προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
 
Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο Κώστας Νικολούζος, σε βάρος του οποίου κατατέθηκε μήνυση για χορήγηση ψευδούς βεβαίωσης στην εν λόγω υπάλληλο, την περίοδο που αυτός ασκούσε χρέη δημάρχου. 
 
Έρευνα
 
Αφετηρία για την έρευνα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών υπήρξαν οι μηνύσεις που είχε στα χέρια του. Μετά την ολοκλήρωση της προανακριτικής, όπου κλήθηκαν σε απολογία όλοι οι εμπλεκόμενοι, έκρινε ότι η υπόθεση έναντι της υπαλλήλου οδηγείται στο αρχείο, καθώς δεν στοιχειοθετούταν εναντίον της αξιόποινη πράξη. Ωστόσο όταν κλήθηκε η Εισαγγελία Εφετών σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, να ανάψει το «πράσινο» φως για να μπει η υπόθεση στο αρχείο, αξιοποιήθηκαν οι καταθέσεις και εν συνεχεία ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών προχώρησε στην άσκηση δίωξης αυτεπαγγέλτως σε βάρος του κ. Παγκράτη.
 
Στο Πειθαρχικό
 
Τέλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας παραπέμπεται για την ίδια υπόθεση και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, στην Αθήνα. Μεταξύ των άλλων, παραπέμπεται για παραποίηση στοιχείων, για εμπλοκή σε υποθέσεις που δεν είχε δικαιοδοσία, για χρήση στοιχείων του Επιμελητηρίου ενώ δεν είχε την αρμοδιότητα.