Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έφθασαν οι δύο πρώτες τουριστικές πτήσεις από Βρετανία

Τουρισμός
17 Μαΐου 2021 / 13:43
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ακόμα και αν η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί στην "πορτοκαλί λίστα" από την βρετανική κυβέρνηση, υπάρχουν ταξιδιώτες που επιθυμούν να κάνουν κανονικά τις διακοπές στην Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προσγειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας,  οι δύο από τις πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί από την Μεγ. Βρετανία. Κανονικά εκτελέστηκαν τα δρομολόγια της TUI από Μάντσεστερ και Λονδίνο, ενώ ακυρώθηκε μια πτήση της British Airways.

Ακόμα και αν η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί στην "πορτοκαλί λίστα" της βρετανικής κυβέρνησης, υπάρχουν ταξιδιώτες που επιθυμούν να κάνουν κανονικά τις διακοπές στην Κέρκυρα, που αποτελεί εξάλλου και αγαπημένο τους προορισμό. 

Υπενθυμίζεται ότι οι Βρετανοί τουρίστες, πρέπει να κάνουν τεστ πριν από κάθε πτήση, ενώ μετά την άφιξή τους στην Μ. Βρετανία θα παραμένουν σε δεκαήμερη καραντίνα.

Αυτά ισχύουν με τα σημερινά δεδομένα και μέχρις ότου επανεξεταστούν από την βρετανική κυβέρνηση, πιθανότατα τον Ιούνιο. 



Η επίσημη "πρώτη" μετά το τυπικό άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού έγινε το απόγευμα της Παρασκευής με μία πτήση της TUI από τις Βρυξέλλες (photos). Την πτήση υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ολιγομελής αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Πάνο Βαρούχα και εκπροσώπους τουριστικών φορέων. Η υποδοχή περιελάμβανε επίσης Κερκυραίους με τοπικές φορεσιές και κέρασμα με παραδοσιακό γλυκό κουμ-κουάτ (photos). 

Το Σάββατο έφθασαν επτά από τις οκτώ προγραμματισμένες πτήσεις, από Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία. Η πληρότητα των αεροπλάνων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Εργαζομένων Πολιτικής Αεροπορίας Δημήτρη Ρούσσο, κυμάνθηκε στο 55 - 60% .

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.