Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όποιος κατουράει στη θάλασσα, το βρίσκει στο αλάτι

ευρώπη
15 Μαΐου 2021 / 18:04

- Η Δανία άρχισε να ξεθάβει τα κουφάρια των 4 εκατομμυρίων βιζόν που είχαν σφαγεί λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών. Τα ζώα που εκτρέφονται για εμπόριο σφαγιάστηκαν τον Νοέμβριο λόγω του φόβου ότι τα τρωκτικά θα μπορούσαν να μεταδώσουν το COVID-19 στους ανθρώπους. Δεκαεπτά εκατομμύρια βιζόν θανατώθηκαν, αλλά τώρα οι Αρχές ανησυχούν ότι η μαζική ταφή θα μπορούσε να επηρεάσει τον υδροφόρο ορίζοντα.

- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παροτρύνει τα πλουσιότερα έθνη να δωρίσουν δόσεις εμβολίου αντί εμβολίων για παιδιά, καθώς προειδοποίησε ότι το δεύτερο έτος της πανδημίας θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο θανατηφόρο.

- Σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, η παροχή εμβολίων δεν ήταν αρκετή για να ανοσοποιήσει ακόμη και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης, "και τα νοσοκομεία πλημμυρίζουν από άτομα που χρειάζονται επειγόντως φροντίδα σωτηρίας", δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τένδρο Ανχάνμο Γκεμπρέι.

- Η Πορτογαλία θα δέχεται από τη Δευτέρα, τουρίστες από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Άτομα από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ποσοστά κορονοϊού κάτω από 500 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους μπορούν να ταξιδέψουν στην Πορτογαλία "συμπεριλαμβανομένων ακόμη και μη απαραίτητων επισκέψεων", ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση. Οι περιορισμοί παραμένουν σε ισχύ για επισκέπτες από την Κύπρο, την Κροατία, τη Λιθουανία, τις Κάτω Χώρες και τη Σουηδία - συν τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική.

- Το τέλος των σοβαρών κοινωνικών περιορισμών COVID-19 εξαπλώνεται ανατολικά. Ξεκίνησαν εν πρώτοις στο Βέλγιο και την Ισπανία την περασμένη εβδομάδα. Οι ιδιοκτήτες μπαρ και οι γλεντζέδες γιόρτασαν στη Βαρσοβία την Παρασκευή το βράδυ. Από το Σάββατο δεν θα απαιτούνται μάσκες προσώπου σε δημόσιους χώρους.