Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η δόση ως τουριστική προσφορά στον Σαν Μαρίνο

ευρώπη
14 Μαΐου 2021 / 17:17

Θα προσφέρει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V για 50 € (60,60 $) - αλλά με την προϋπόθεση ότι οι επισκέπτες κάνουν κράτηση για τουλάχιστον τρεις διανυκτερεύσεις μετά από τις δύο δόσεις, οι οποίες θα αρχίσουν να διατίθενται τις προσεχείς τρεις εβδομάδες.

- Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το κορυφαίο βρετανικό ιατρικό περιοδικό The Lancet διαπίστωσε ότι αναμιγνύοντας τις δόσεις εμβολίου COVID-19 - λαμβάνοντας π.χ. μια δόση AstraZeneca, και στη συνέχεια την ενισχυτική δόση με Pfizer - οδηγεί σε χειρότερες παρενέργειες. Η μελέτη υπογραμμίζει να τηρηθούν οι οδηγίες του κατασκευαστή .

- Η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι οι αναφορές για χειρότερες παρενέργειες που βίωσαν οι ασθενείς μετά τη λήψη της πρώτης δόσης AstraZeneca και της δεύτερης Pfizer, είναι βάσιμες.

- Σε μια ξεχωριστή μελέτη, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ διαπίστωσαν ότι η καθυστερημένη δεύτερη ένεση του εμβολίου Pfizer-BioNTech μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει καλύτερη ανταπόκριση αντισωμάτων σε ορισμένους ασθενείς. Οι φαρμακευτικές εταιρείες προτείνουν μια δεύτερη δόση που χορηγείται εντός τριών εβδομάδων από την πρώτη, αλλά στο Ηνωμένο Βασίλειο, το χρονοδιάγραμμα έχει καθυστερήσει για 12 εβδομάδες σε ορισμένες περιπτώσεις.

- Το ιρλανδικό σύστημα πληροφορικής για την υγεία αναφερόταν σε μια «πολύ εξελιγμένη» κυβερνοεπίθεση την Παρασκευή. Η Εκτελεστική Υπηρεσία Υγείας είπε ότι έκλεισε το σύστημα υπολογιστών της για προφύλαξη και ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας δεν επηρεάστηκε. "Το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζεται, ευτυχώς είναι ένα ξεχωριστό σύστημα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Paul Reid.

- Περίπου το 27% των ενηλίκων Ευρωπαίων είναι απίθανο να κάνει εμβόλιο COVID-19, σύμφωνα με μελέτη της ΕΕ. Η έρευνα του Eurofound συγκέντρωσε σχεδόν 50.000 απαντήσεις - και έδειξε περισσότερη διστακτικότητα έναντι των εμβολίων στην Ανατολική Ευρώπη.

- "Ανοίγουμε την τουριστική μας βιομηχανία στον κόσμο", ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Χάρης Θεοχάρης, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας διαφημιστικής εκστρατείας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για να πείσει τους παραθεριστές να επιλέξουν τη χώρα ως προορισμό μετά τον αποκλεισμό.

- Τα εμβόλια COVID-19 έχουν ήδη σώσει 12.000 ζωές και έχουν αποτρέψει περισσότερους από 30.000 νοσηλείες σε ηλικιωμένους στην Αγγλία, σύμφωνα με την βρετανική υπηρεσία δημόσιας υγείας. Ανέφερε ότι η εκτίμηση βασίστηκε σε εμβόλια που χορηγήθηκαν σε άτομα άνω των 65 ετών χωρίς να υπολογίζει την επίδραση άλλων πολιτικών όπως είναι τα περιοριστικά μέτρα.

- Δύο περιοχές της Ισπανίας - η Βαλένθια και η Γαλικία - χαρακτηρίζονται πλέον ως "χαμηλού κινδύνου" και θα τους επιτραπεί να φιλοξενήσει οπαδούς σε αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ αυτό το Σαββατοκύριακο. Περίπου 5.000 οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας θα επιτραπούν σε δύο αγώνες ποδοσφαίρου - Βαλένθια εναντίον Εϊμπάρ και Βιγιαρεάλ εναντίον Σεβίλλης - σύμφωνα με τον υπουργό Αθλητισμού της Ισπανίας.

- Η μικροσκοπική πόλη του Αγίου Μαρίνου, στην ακτή της ιταλικής Αδριατικής, θα αρχίσει να προσφέρει εμβόλια COVID-19 σε τουρίστες που πληρώνουν, από τη Δευτέρα. Θα προσφέρει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V για 50 € (60,60 $) - αλλά με την προϋπόθεση ότι οι επισκέπτες κάνουν κράτηση για τουλάχιστον τρεις διανυκτερεύσεις μετά από τις δύο δόσεις, οι οποίες θα αρχίσουν να διατίθενται τις προσεχείς τρεις εβδομάδες.