Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

120 πολίτες παρακολούθησαν το σεμινάριο Α΄ Βοηθειών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

ΚΑΡΠΑ
13 Μαΐου 2021 / 16:07

Οι συμμετέχοντες στη δράση εκπαιδεύτηκαν δωρεάν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), λαμβάνοντας και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δημάρχου). Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας «ΕΔΔΥΠΠΥ», και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την  Κυριακή 9 Μαΐου,  διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση εκπαιδεύτηκαν δωρεάν, στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), λαμβάνοντας και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής με συμμετοχή 120 πολιτών.

Η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πραγματοποιηθούν ανάλογες δράσεις στο μέλλον.

Για το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΚΑΡΠΑ, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου, για  την μεγάλη ανταπόκριση που έτυχε   το διαδικτυακό σεμινάριο  Α’ Βοηθειών  “η γνώση σώσει ζωές”, που διοργάνωσε ο Δήμος μας   με την συνεργασία  του Ελληνικού Διαδημοτικού  Δικτύου Υγιών Πόλεων και τους διασώστες της εθελοντικής  διασωστικής  ομάδας  κρίσεων  ΕΔΟΚ. Η ενημέρωση  των πολιτών αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση απέναντι στους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια. Οι βασικές γνώσεις  Α’ Βοηθειών που μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Σκοπός του Δήμου μας είναι να συμβάλει και σε άλλες παρόμοιες δράσεις αυτήν την περίοδο της πανδημίας. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας, που ανταποκριθήκαν στην πρόσκληση μας και συμμετείχαν στο σεμινάριο».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ  και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης,   δήλωσε:  «Ως Δίκτυο συμβάλουμε με κάθε τρόπο σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την προαγωγή της υγείας των πολιτών με συνεχείς δράσεις  προληπτικού χαρακτήρα. Ο μεγάλος αριθμός των δημοτών που παρακολούθησαν αυτή τη δράση δηλώνει πως εμπράκτως διαδίδεται το μήνυμα της ευαισθητοποίησης. Η γνώση και η άμεση παρέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις, απειλητικές για τη ζωή, δύναται να αποδειχτούν σωτήριες».

Τη δράση χαιρέτησε ο Ανδρέας Σκούπουρας, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας και Κοινωνικού Έργου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπονίων Νήσων και Πολιτικός υπεύθυνος για την υλοποίηση των προγραμμάτων του Δήμου στο ΕΔΔΥΠΠΥ και η κα Αικατερίνη Λάσκαρη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και συντονίστρια των προγραμμάτων του ΕΔΔΥΠΠΥ στο Δήμο.