Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι προτάσεις της Περιφέρειας για τη δημιουργία του mega εμβολιαστικού κέντρου της Κέρκυρας

mega εμβολιαστικό κέντρο
13 Μαΐου 2021 / 15:38

Τέσσερις τοποθεσίες (ΕΑΚ, Παλαιό ΚΤΕΛ, ΓΟΚ, ΚΓΣ) συν την πρόταση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων σε συνεννόηση με την 6η Υ.ΠΕ. για το Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, πρότεινε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Περιφερειάρχη). Τέσσερις τοποθεσίες, όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο Covid19 στην Κέρκυρα - μετά το σχετικό αίτημα, το οποίο απηύθυνε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου - πρότεινε τόσο στο Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας, όσο και στο Υπουργείο Υγείας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης καθολικού εμβολιασμού των μόνιμων κατοίκων των νησιών της ελληνικής επικράτειας «Γαλάζια Ελευθερία», ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Κώστας Ζορμπάς, απέστειλε για λογαριασμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τέσσερις προτάσεις τοποθεσιών στην Κέρκυρα στον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους και στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.

Οι τοποθεσίες αυτές αφορούν το ΕΑΚ, το οικόπεδο ΓΟΚ στην περιοχή του Εμπορικού, τις εγκαταστάσεις του Παλαιού ΚΤΕΛ και αυτές του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου στο κέντρο της πόλης.

Οι παραπάνω προτάσεις από πλευράς Περιφερειακής Αρχής για την Π.Ε. Κέρκυρας έγιναν με γνώμονα την εύκολη πρόσβαση των πολιτών, τη δυνατότητα πάρκινγκ ή εξυπηρέτησης από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και την ευρυχωρία των εγκαταστάσεων και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που καθορίζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στη δημιουργία του Mega Εμβολιαστικού Κέντρου στην Κέρκυρα, υπάρχει και η πρόταση από πλευράς του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων -έπειτα από συνεννόηση με την 6η Υ.ΠΕ.- για το κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου, την οποία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμπεριέλαβε στις προτάσεις που απέστειλε στα συναρμόδια Υπουργεία.

Η τελική επιλογή του χώρου, όπου θα λειτουργήσει το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο της Κέρκυρας, ανήκει στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι οι απαραίτητες διεργασίες σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προκειμένου να επιταχυνθεί η εκστρατεία εμβολιασμού του μόνιμου πληθυσμού στο πλαίσιο της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία», που πρόσφατα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.