Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ναυτεργάτες: Η Κέρκυρα χρειάζεται άμεσα πλωτό ασθενοφόρο

Ναυτεργάτες
13 Μαΐου 2021 / 08:09

Ασθενής διακομίστηκε σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων μετά από την πάροδο εννέα ωρών - Το προσωπικό συμπλήρωσε 17 ώρες απασχόλησης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό μεγάλης καθυστέρησης στη μεταφορά από την Κέρκυρα προς το Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, το Σωματείο Ναυτεργατών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και υπενθυμίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης πλωτού ασθενοφόρου για τις πολλές περιπτώσεις που χρήζουν διακομιδής. 

Αναλυτικά, σε επιστολή του προς τα αρμόδια Υπουργεία Ναυτιλίας, Υγείας, την 6η ΥΠΕ καθώς και όλους του εμπλεκόμενους φορείς, το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας αναφέρει: «Με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια αλλά και μεταγενέστερα της 24ωρης απεργίας του σωματείου μας της Πέμπτης 6 Μαΐου 2021 εκτός της ανησυχίας για τον τρόπο λήψης αποφάσεων και ενεργειών, σας παραθέτουμε το χρονικό διακομιδής από την Κέρκυρα με τελικό προορισμό τα Ιωάννινα.

Μετά το πέρας επιφυλακής προσωπικού του Ε/Γ-Ο/Γ Κέρκυρα και ώρα 21:10 το πλήρωμα κλήθηκε να επιστρέψει στο πλοίο προκειμένου να εκτελέσει έκτακτο δρομολόγιο διακομιδής επείγοντος περιστατικού ασθενούς. Μετά την πάροδο πλέον του τετραώρου και αφού δεν είχε εμφανιστεί ασθενοφόρο στο πλοίο και περί ώρα 01:00 της Παρασκευής 7 Μαΐου 2021 ειδοποιήθηκε το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ Αλκίνοος το οποίο διανυκτέρευε στην Ηγουμενίτσα να μεταβεί στην Κέρκυρα για την εν λόγω διακομιδή. Το πλοίο απέπλευσε στις 01:30 κατέπλευσε στην Κέρκυρα στις 03:30 και περί ώρα 04:00 απέπλευσε για την Ηγουμενίτσα.

Βάσει των παραπάνω γεγονότων ο ασθενής διακομίστηκε σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων μετά από πάροδο εννέα ωρών περί της 06:30 ώρας, το δε Ε/Γ-Ο/Γ Αλκίνοος εν συνεχεία εκτέλεσε τα προγραμματισμένα δρομολόγια από 06:00 έως 18:30 με συνολικά 17 ώρες συνεχούς απασχόλησης.

Για πολλαστή φορά σας εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις διακομιδές, άλλωστε συνεχώς ζητάμε την άμεση αναβάθμιση των υπηρεσιών του Γ.Ν. Κέρκυρας και την διάθεση πλωτού ασθενοφόρου, όσο αφορά τα ναυτεργατικά εργασιακά δεν απαξιώνουμε την βαρύτητα καταστρατήγησης τους.

Τέλος οφείλουμε να συγχαρούμε τους ναυτεργάτες για την άμεση ανταπόκριση και το αίσθημα ευθύνης τους».