Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύστησε Επιτροπή διασύνδεσης Αθλητισμού – Τουρισμού η ΕΛΟΚ

Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ
12 Μαΐου 2021 / 16:27
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες του κρίκετ έρχονται στην Κέρκυρα τους καλοκαιρινούς μήνες με τις ομάδες τους για να δώσουν αγώνες

και αυτό έχει βοηθήσει τον τουρισμό.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ είχε επενδύσει σε αυτό, είδαμε μέχρι «Παγκόσμιο τουρνουά μαθητών», πολλά και διάφορα τουρνουά και γενικά μια κινητικότητα που κρίνεται θετική για τους σκοπούς και τους στόχους, όχι μόνο αγωνιστικούς, αλλά και τουριστικούς.

Η εποχή προεδρίας του Ι. Νικήτα τελείωσε, αφού με βάση τον νέο αθλητικό νόμο δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στις πρόσφατες εκλογές, με τον κ. Κατσώρα, αντιπρόεδρο μέχρι πρόσφατα, να είναι ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Η κίνηση να συνδυαστεί ο αθλητισμός με τον τουρισμό μέσω του κρίκετ, έφερε την ανάγκη για μια Επιτροπή διασύνδεσης Αθλητισμού – Τουρισμού, με στελέχωσή της από παράγοντες  του τουρισμού και επιχειρηματίες.
 
Η  ανακοίνωση της ΕΛΟΚ: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ, κατανοώντας το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο αθλητικός τουρισμός στην περιφερειακή ανάπτυξη και ακολουθώντας τις προτροπές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κρίκετ (I.C.C.), που θεωρούν την επένδυση στον αθλητικό τουρισμό στρατηγικής σημασίας, συστήνει «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»,  η οποία αποτελείται από διακεκριμένους τουριστικούς παράγοντες και επιχειρηματίες του τόπου.
Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Κυριάκος Κατσώρας και μέλη οι Χ. Βούλγαρης, Χ. Τσαούσογλου, Ι. Γεωργούλης, Α. Σπίγγος, Βλ. Ρίζος, Σ. Παπαδόπουλος, Σ. Χαλικιόπουλος, Σ. Καλούδης, Κ. Λάσκαρης και Π. Κατσαρός. Γραμματέας της επιτροπής είναι η Ε. Στεφοπούλου. Η επιτροπή έχει θεσμικό και εισηγητικό ρόλο και στοχεύει στην αξιοποίηση των τουριστικών δυνατοτήτων της Κέρκυρας μέσω του Κρίκετ.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια