Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπύρος Καρδόνας: Προτεραιότητα η επιστροφή των παιδιών στους αθλητικούς χώρους

Συνέντευξη
12 Μαΐου 2021 / 16:17
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η υδατοσφαίριση έχει τη δική της ιστορία στο νησί, με τον ΝΑΟΚ να είναι για πολλά χρόνια στην κορυφαία κατηγορία της χώρας,

κάνοντας μια υποχώρηση τα τελευταία. Η κατάσταση που επικρατεί λόγω covid, σίγουρα δεν είναι στα συν του αθλήματος, αφού με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν στην προπόνηση εκπαιδευτικά διπλά και τυπικά πρέπει να είναι ατομική, σε ένα ομαδικό άθλημα, ιδιαίτερα τεχνικό.

Ο Σπύρος Καρδόνας, μορφή του ΝΑΟΚ και της Εθνικής στην υδατοσφαίριση, είναι αυτός που παλεύει μαζί με τους συνεργάτες του, να κρατήσει ψηλά τη σημαία του Ομίλου. Μιλήσαμε το απόγευμα της Τετάρτης για την όλη κατάσταση και φυσικά για τον σχεδιασμό του ΝΑΟΚ και τη συμμετοχή του σε όποια πρωταθλήματα γίνουν.
Ρωτώντας για το πότε και το πώς γίνονται οι προπονήσεις, μας είπε: «3-4 εβδομάδες είναι στην πισίνα τα παιδιά, ο χρόνος προπόνησης είναι λίγος μια ώρα πριν και τελευταία 1.45 για να προπονηθούν πάνω από 40 παιδιά, τρία διαφορετικά τμήματα και με ειδικό τρόπο που δεν επιτρέπει ουσιαστικά να γίνει προπόνηση πόλο… χαρακτηριστικό ούτε πάσες επιτρέπονται μεταξύ των παικτών».

Για τις διοργανώσεις που δήλωσε και θα πάρει μέρος ο ΝΑΟΚ μας τόνισε: «Ήδη αναβλήθηκε το πρωτάθλημα εφήβων και ίσως γίνει τον Ιούνιο, αφού με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο το πόλο εντάχθηκε σε κατηγορία που δεν επιτρεπόταν να γίνουν αγώνες τώρα.  Όμως τα τμήματα Παίδων και Κορασίδων, θα πάρουν μέρος κανονικά στην α΄ φάση στο τέλος της επόμενης εβδομάδος, σε τουρνουά που θα γίνουν πιθανόν στην Πάτρα για τα αγόρια και Θεσσαλονίκη για τα κορίτσια. Η ομάδα των ανδρών θα ξεκινήσει τον Ιούλιο».

Για την κατάσταση που βιώνει τώρα το τμήμα ανέφερε: «Προγραμματίσαμε 2 μεταγραφές, όμως λόγω της επικρατούσας κατάστασης, δεν έγιναν και έληξε η μεταγραφική περίοδος. Αν δεν υπάρξει παράταση να παίξουμε μόνο με τους νεαρούς κερκυραίους που έχουμε αυτή τη στιγμή, με τα όποια προβλήματα. Π.Χ. έχουμε δυο φαντάρους, ένα φοιτητή που παρά τη μεγάλη του διάθεση δεν είναι ο εύκολο να προπονείται στην Αθήνα, αφού στο κολυμβητήριο επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός αθλητών και συνήθως δεν υπάρχει θέση, αφού τις καλύπτουν οι ομάδες. Κάνουν προπόνηση κάποια παιδιά, αλλά σίγουρα η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη».

Πώς θα χαρακτήριζες την κατάσταση και τι θεωρείς πως πρέπει να γίνει, ήταν η ερώτησή μας, με τον Σπ. Καρδόνα να αναφέρει: «Ζούμε περίεργες εποχές, γίνεται προσπάθεια να επιβιώσει το άθλημα, να μην χαθούν τα παιδιά από τους αθλητικούς χώρους. Για το λόγο αυτό και είναι δευτερευούσης σημασίας τα πρωταθλήματα. Θέλουμε να μαζέψουμε τα παιδιά, να τα ξαναφέρουμε στην πισίνα, να μπουν στην κανονικότητα, να προσαρμοστούν, μετά από τόσους μήνες μακριά. Αυτός είναι ο στόχος πλέον και όχι τα αποτελέσματα στους αγώνες που θα παίξουμε».

Αυτό που επικρατεί στο πόλο του ΝΑΟΚ, επικρατεί και στα περισσότερα αθλήματα και σίγουρα η αποχή από τα γήπεδα ή την πισίνα των παιδιών πάνω από 70-80 συλλόγων του νησιού έχει αλλάξει τη ζωή και την κανονικότητά τους. Δεν είναι εύκολο να γυρίσεις πίσω με τη διάθεση και τις δυνατότητες που είχες και πολύ σωστά επεσήμανε ο Σπ. Καρδόνας ότι είναι προτεραιότητα να μαζέψουν τα παιδιά και να τα φέρουν στους αθλητικούς χώρους. Λίγη σημασία έχουν για όλους τα αποτελέσματα παίδων, κορασίδων, ανδρών, κάτω από τις συνθήκες που βιώνουν αθλητές και σύλλογοι.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια