Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεγάλη διάκριση για το 5ο ΓΕΛ & 1ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας

5ο ΓΕΛ
12 Μαΐου 2021 / 08:57

Η συμμετοχή των δυο σχολείων στο Διεθνή διαγωνισμό μουσικής στο πλαίσιο του "Διεθνούς Έτους Ήχου 2020-21" κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ελλάδα και προκρίθηκε στην τελική φάση σε παγκόσμιο επίπεδο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον Μάρτιο του 2020 τα δυο σχολεία συνεργάστηκαν και συμμετείχαν από κοινού, σε Διεθνή διαγωνισμό μουσικής στα πλαίσια του  "Διεθνούς Έτους Ήχου 2020-21" (International Year of Sound 2020-2021), που διοργάνωσε η Διεθνής Επιτροπή για την Ακουστική (International Commission for Acoustics).

Λόγω της πανδημίας, ο διεθνής διαγωνισμός μεταφέρθηκε για τον Μάιο του 2021 και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την περασμένη Τρίτη.
Η συμμετοχή των δυο σχολείων κατέκτησε την 1η θέση στην Ελλάδα και προκρίθηκε στην τελική φάση σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου θα αξιολογηθεί από διεθνή επιτροπή ανάμεσα σε συμμετοχές περισσότερων από 100 χωρών.
 
Ο καθηγητής του 5ου ΓΕΛ Βασίλης Φαγογένης, που έκανε την παραγωγή και επεξεργασία σημειώνει «Αξίζουν συγχαρητήρια στην Παναγιώτα από το 1ο ΕΠΑΛ και την Μαρία από το 5ο ΓΕΛ Κέρκυρας και εύχομαι στην κατάκτηση της 1ης θέσης και σε παγκόσμιο επίπεδο!

Είναι αξιέπαινο μέσα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, οι μαθητές να μην χάνουν την αισιοδοξία τους και να συνεχίζουν να  προσπαθούν, να δημιουργούν και να εκφράζονται μέσα από την τέχνη
».

Τα αποτελέσματα σε παγκόσμιο επίπεδο θα ανακοινωθούν στις 15 Σεπτεμβρίου 2021.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε την συμμετοχή των σχολείων "Οι ήχοι της Γης"

Ερμηνεία: Παναγιώτα Λαμπιράτη (1ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας)
Στίχοι: Μαρία Δουκάκη (5ο ΓΕΛ Κέρκυρας)
Παραγωγή - επεξεργασία: Βασίλης Φαγογένης (Μαθηματικός 5ο ΓΕΛ Κέρκυρας)