Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κωνσταντίνα Ρωμαίου: Νικήτρια σε αθλητισμό και σπουδές

Στίβος
11 Μαΐου 2021 / 18:40
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μας έκανε υπερήφανους σαν Κερκυραίους και σαν Έλληνες η Κωνσταντίνα Ρωμαίου με τις τεράστιες διακρίσεις της σε στο τριπλούν και στο μήκος,

με αποκορύφωμα το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπιγκόζ, στο τριπλούν με επίδοση 13,55μ. στις 23 Ιουλίου του 2016.
Αυτή η τεράστια διάκριση ήταν και το ερέθισμα του Πανεπιστημίου του Κάνσας να την καλέσει να σπουδάσει εκεί με υποτροφία, όπου και βρίσκεται τα τελευταία πέντε χρόνια για σπουδές και αθλητισμό.

Η Κερκυραία άλτρια του Κερκυραϊκού Γ.Σ. που καταξιώθηκε στα άλματα κάτω από τις οδηγίες του Π. Σκορδίλη, μπορεί στο αθλητικό κομμάτι να μην έφτασε σε τόσο υψηλές «πτήσεις» και διακρίσεις αφού η αλλαγή περιβάλλοντος και ο στόχος των σπουδών ίσως της περιόρισαν τη δυνατότητα της πολύ σκληρής προπόνησης, όμως πέτυχε τον στόχο της, να σπουδάσει Τουριστικά και να τελειώσει το Πανεπιστήμιο στην Αμερική και πλέον να είναι έτοιμη να ριχτεί και στοΝ στίβο της ζωής.
Η επιστροφή της πλέον είναι με διαφορετικούς όρους, θα συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπάει, τον αθλητισμό και να δίνει μάχες για τον Κερκυραϊκό ΓΣ, τον σύλλογο που την ανέδειξε.

Το Πανεπιστήμιο του Κάνσας έκανε αγώνες την περασμένη εβδομάδα (φυσικά πήρε μέρος η Κωνσταντίνα που ήταν 1η με 13,07μ.) και τίμησε 17 τελειόφοιτους αθλητές σε ειδική εκδήλωση, ενώ έκανε και επίσημη ανάρτηση με τη φράση «worth the wait», που σημαίνει «άξιζε την αναμονή», προβάλλοντας και ένα μικρό βίντεο. Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς το να τελειώνεις ένα Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, κάνοντας παράλληλά και αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο, δεν είναι το πιο εύκολο.

Συγχαρητήρια στη νεαρή επιστήμονα πλέον, σε ένα χαμογελαστό και καλοσυνάτο κορίτσι, με ήθος και θέληση, που πέτυχε του δυο μεγάλους στόχους της ζωής της ως τώρα, σε αθλητισμό και σπουδές και ευχές για καλή σταδιοδρομία. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια