Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι καταγγελίες για τα αποτελέσματα και η σημασία των αγώνων

Στίβος
11 Μαΐου 2021 / 18:31
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν οι διασυλλογικοί αγώνες σε όλη τη χώρα, σε 18 Ομίλους, ενώ στα Γιάννενα αγωνίστηκαν

οι αθλητές των κερκυραϊκών σωματείων. Αυτό που τους χαρακτήρισε και έκανε αλγεινή εντύπωση ήταν ότι αφού πέρασαν τρεις μέρες δόθηκαν αποτελέσματα, κάτι που έφερε πολλές μουρμούρες, με εικασίες ότι καθυστέρησαν να δοθούν και μπορεί να έγινε αλλοίωση αποτελεσμάτων στα πινάκια για να επωφεληθούν σύλλογοι. Καταγγελίες (σύμφωνα με το sportsfeed.gr, που δεν αρμόζουν στον αθλητισμό και προβληματίζουν. Και να σκεφτεί κανείς ότι παρών ήταν ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Κεντέρης και ο γραμματέας Θανάσης Χασκής.

Αλήθεια πόση σημασία είχαν ή έχουν αυτοί οι αγώνες; Είναι σημαντικοί για τους αθλητές και συλλόγους στο ξεκίνημα της σεζόν, γιατί δίνουν πρόκριση στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, όλως των κατηγοριών. Αυτό είναι αρχικά το ζητούμενο και όχι αν ένας αθλητής βγήκε απλά πρώτος σε αυτούς. Γιατί είδαμε να γράφονται έπαινοι για χρυσά και άλλα μετάλλια, ενώ οι επιδόσεις και η παρουσία ήταν πολύ κάτω των δυνατοτήτων των αθλητών.  Παράδειγμα ο Ν. Νεράντζης που κέρδισε στο επί κοντώ με άλμα 4,80μ. έχει 5,50 ρεκόρ, βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, μετά τον τραυματισμό του που του έκοψε τα φτερά, είναι ουσιαστικά και ο πρώτος αγώνας της σεζόν, αλλά και αυτός θα περίμενε τουλάχιστον να περάσει τα 5μ.

Πανηγυρίζουν για χρυσό και ασημένιο σε άθλημα αγοριών που πήραν μέρος δυο αθλητές, με επιδόσεις κάκιστες. Υπήρχαν σκυταλοδρομίες που είχαν δηλώσει ούτε τρία-τέσσερα σωματεία και αθλήματα που δεν έγιναν αφού δεν υπήρχαν δηλώσεις συμμετοχής.

Βέβαια μετά την ολοκλήρωση και στους 18 ομίλους με βάση τα αποτελέσματα ο ΣΕΓΑΣ θα ξεκαθαρίσει αυτούς που θα πάρουν μέρος στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Με δυο λόγια πάντα η πρώτη θέση σε έναν αγώνα είναι ξεχωριστή, αλλά θα πρέπει να τη δούμε με τα σωστά κριτήρια. Το ελαφρυντικό της πλημμελούς, λόγω covid, προετοιμασίας των αθλητών και η πρώτη ουσιαστικά συμμετοχή σε αγώνες, δικαιολογούν πάρα πολλά.

Ολοκληρώνοντας να σημειώσουμε ότι από την Κέρκυρα υπήρξαν παιδιά που είχαν πολύ καλή παρουσία, όπως ο Ντουραχάνης, η Μουρτσινίλιδου, η Τσιβανίδη και ο Τσακμάκης, αλλά σε γενικές γραμμές θα δούμε το επόμενο δίμηνο τι θα πετύχουν το 2021 τα παιδιά της Κέρκυρας.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια