Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου στη διαμαρτυρία των ξεναγών

Ξεναγοί
11 Μαΐου 2021 / 15:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στην Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στην Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων, η οποία θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη, παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ., στο Πεντοφάναρο, στο πλαίσιο ευρύτερης πανελλαδικής κινητοποίησης:

«Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι, εκπρόσωποι ενός κλάδου που προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στο τουριστικό προϊόν του τόπου μας, ανήκουν στο κομμάτι των εργαζομένων που έχουν αγνοηθεί από τις κυβερνητικές πολιτικές στήριξης, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όντας στην πλειοψηφία τους ουσιαστικά χωρίς δουλειά από το τέλος της σεζόν του 2019, έχουν λάβει στο μεσοδιάστημα ψίχουλα αντί πραγματικής στήριξης.

Απολύτως δίκαια, επομένως, απαιτούν τώρα αναδρομική αποζημίωση για τους 6 μήνες του 2020 με ασφαλιστική κάλυψη, καθώς και αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους τρεις μήνες της φετινής Άνοιξης.

Επιπλέον και ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής σεζόν, τα πρωτόκολλα υγειονομικής προστασίας που έχουν οριστεί από την Κυβέρνηση για τη λειτουργία της ξενάγησης, χαρακτηρίζονται από τους συναδέλφους μη ρεαλιστικά και, αν δεν εξορθολογιστούν, προμηνύουν ουσιαστικά την αδρανοποίηση των ομαδικών ξεναγήσεων και για την φετινή σεζόν.

Δυστυχώς και παρ' όλες τις αρχικά αισιόδοξες προβλέψεις της Κυβέρνησης για άνοιγμα του Τουρισμού στις 14 Μαΐου, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις αναμένεται να ανοίξουν από τα μέσα Ιουνίου και μετά. Γίνεται αυτονόητο, λοιπόν, πως το σύνολο των εργαζομένων στον Τουρισμό θα μείνει χωρίς εισόδημα και για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Επομένως, θα πρέπει οι κυβερνώντες εδώ και τώρα να προχωρήσουν στην κάλυψη των εργαζομένων αυτών (άμεσα και έμμεσα εμπλεκομένων με τον κλάδο του Τουρισμού) με επιδόματα ειδικού σκοπού για τους μήνες αυτούς, καθώς επίσης και να παράσχουν την αντίστοιχη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Για το Δ/Σ του ΕΚΚ»