Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δίχως κρατήσεις καθυστερεί το άνοιγμα των ξενοδοχείων στην Κέρκυρα

ένωση ξενοδόχων
08 Μαΐου 2021 / 18:45

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, Μπ. Βούλγαρη, ούτως ή άλλως η ροή των κρατήσεων ήταν μικρή. Πρωτοβουλία της Ένωσης για καμπάνια ενθάρρυνσης των κατοίκων να εμβολιασθούν.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεπεία της βρετανικής ταξιδιωτικής οδηγίας που δεν συμπεριέλαβε τελικώς την Ελλάδα και τα Ιόνια στην πράσινη κατηγορία, θα καθυστερήσει το άνοιγμα των ξενοδοχείων στο νησί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, Μπ. Βούλγαρη, ούτως ή άλλως η ροή των κρατήσεων ήταν μικρή. Αναμενόταν να αυξηθεί με την συμπερίληψη της περιοχής στην λίστα ταξιδίου χωρίς περιορισμούς. Βεβαίως αυτό τώρα δεν θα συμβεί, τουλάχιστον προς το παρόν και σίγουρα για το χρονικό διάστημα των τριών εβδομάδων μέχρι την επόμενη ανακοίνωση και εφόσον τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά το επιτρέψουν.

Γι’ αυτό άλλωστε και οι ξενοδόχοι θεωρούν εξαιρετικά κρίσιμο το τρέχον διάστημα. Μάλιστα η Ένωση πήρε πρωτοβουλία, μόλις έγινε γνωστή η βρετανική ανακοίνωση, να οργανώσει καμπάνια ενθάρρυνσης των κατοίκων να εμβολιασθούν ώστε να αλλάξουν επί τα βελτίω τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά στο νησί. Αναμένεται η ανταπόκριση των υπολοίπων τουριστικών Φορέων στην πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων.