Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ετοιμάζεται τρικολόρ ταξιδιωτική οδηγία και από την Γαλλία

ευρώπη
08 Μαΐου 2021 / 18:16

Μετά τους Εγγλέζους τώρα και οι Γάλλοι μελετούν ένα σύστημα ταξινόμησης με τριχρωμία για χώρες ανάλογα με την ένταση της αντίστοιχης εκδήλωσης COVID-19 για να βοηθήσει τους Γάλλους που θα ήθελαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Jean-Baptiste Lemoyne.

• Ο COVID-19 δεν θα υπάρχει πλέον στη Βρετανία μέχρι τον Αύγουστο, δήλωσε ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας της κυβέρνησης Clive Dix στην εφημερίδα Daily Telegraph, προσθέτοντας ότι μια δόση εμβολίου για τους ευάλωτους της Βρετανίας θα μπορούσε να υπάρξει ξανά τον επόμενο χρόνο.

• Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενέκρινε το εμβόλιο COVID-19 που αναπτύχθηκε από την Sinopharm της Κίνας για «επείγουσα χρήση». Οι ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας και της Σερβίας χρησιμοποιούν ήδη το εμβόλιο. Περισσότερες χώρες μπορούν να συμμετάσχουν μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ.

• Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) είναι έτοιμη να συζητήσει το σχέδιο των ΗΠΑ για άρση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τα εμβόλια COVID-19 εάν υποβληθούν «συγκεκριμένες προτάσεις», σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel.

• Η Ινδία το Σάββατο ανέφερε τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων θανάτων COVID-19. Οι Επαρχίες επέβαλαν αυστηρότερες απαγορεύσεις, συμπεριλαμβανομένου του Ταμίλ Ναντού, που κατοικείται από 67,8 εκατομμύρια άτομα και είναι η έδρα του τομέα κατασκευής αυτοκινήτων της χώρας.

• Η Κίνα ξεπέρασε τα 300 εκατομμύρια των συνολικών δόσεων εμβολίων.

• Το υπουργείο Υγείας της Λετονίας διέταξε εμπειρογνώμονες να προετοιμάσουν επειγόντως προτάσεις για την αντιμετώπιση μιας νέας αύξησης σε περιπτώσεις COVID-19. Η κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει για τους νέους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

• Η Ρουμανία ξεκίνησε μια προσπάθεια εμβολιασμού στην εθνική βιβλιοθήκη του Βουκουρεστίου. Πάνω από 1.000 εθελοντές θα εργάζονται μέρα και νύχτα, εμβολιάζοντας όποιον επιθυμεί.