Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τοπικό ντέρμπι στον Αγ. Ματθαίο, στο Μεσολόγγι η ΑΕΛ

Γ΄ Εθνική
07 Μαΐου 2021 / 19:39

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί την Κυριακή και με αλλαγή ώρας, αφού τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 17:00.

Κάθε αγώνας πλέον έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού απομένουν μόλις έξι αγωνιστικές για να μπορέσουν οι ομάδες να πετύχουν τους στόχους τους. Για την Κέρκυρα αυτή η αγωνιστική περιλαμβάνει το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε ΟΦΑΜ και ΑΟΚ Κέρκυρα, ενώ η ΑΕΛ θα πάει στο Μεσολόγγι.
 
ΟΦΑΜ – ΑΟΚ Κέρκυρα
 
Ένα παιχνίδι που είναι πολύ σημαντικό βαθμολογικά και για τις δυο ομάδες. Από την πλευρά της η ομάδα του Αγίου Ματθαίου, ψάχνει 3 - 4 βαθμούς ως το τέλος για να κλειδώσει την παραμονή και σίγουρα μετά από δυο συνεχόμενες ήττες θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες. Όμως και ένας βαθμός δεν θα είναι άσχημος, αν και η ομάδα του Σάββα Σιδερόπουλου έχει όλα τα φόντα να φτάσει στη νίκη.
Από την πλευρά του ΑΟΚΚ με εξαιρετική πορεία μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος θέλει να συνεχίσει να μαζεύει βαθμούς, χρειάζεται 6 - 7 για παραμονή και θα κυνηγήσει τη νίκη ή να πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό στο εκτός έδρας ντέρμπι. Ο Κ. Χριστοφοράκης ξέρει τις δυσκολίες του παιχνιδιού και κυρίως ότι έχει μια εντελώς νέα ομάδα που τώρα «δένει». Όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά.
 
ΑΕ Μεσολογγίου – ΑΕ Λευκίμμης
 
Η «Βασίλισσα του Νότου» που βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, θέλει έναν βαθμό για να κλειδώσει την παραμονή της, ενώ με νίκη θα διατηρήσει τη θέση της. Μάλιστα σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα ψαλιδίσει τις ελπίδες της ΑΕΜ για παραμονή, ενώ θα μείνει ζεστή ακόμη και να φτάσει σε μπαράζ ανόδου. Έχει μεγάλες δυνατότητες και μπορεί να γυρίσει με τρεις βαθμούς από την Αιτωλοακαρνανία.

Η ΑΕΜ μετά την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, επί του Μ. Αλεξάνδρου στο εξ αναβολής παιχνίδι την Τετάρτη 5/5, πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ με καλή ψυχολογία. Θέλει μόνο το τρίποντο, αλλά ξέρει ότι η έμπειρη στην κατηγορία ΑΕ Λευκίμμης είναι πολύ δυνατή. Σίγουρα τα προγνωστικά κλείνουν προς την πλευρά της κερκυραϊκής ομάδας, αλλά όλα θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο.
 
Το πρόγραμμα
 
ΑΕ Μεσολογγίου – ΑΕ Λευκίμμης
Αμβρακικός Λουτρού – Θύελλα Κατσικά
Αχέρων Καναλακίου – ΠΑΣ Θύελλα Μοναστηρακίου
Παναγρινιακός – Αναγέννηση Άρτας
Κτηνοτροφικός Αστέρας– Μ. Αλέξανδρος Καλλιθέας
ΠΑΣ Πρέβεζα – Τηλυκράτης Λευκάδας
ΟΦΑΜ – ΑΟΚ Κέρκυρα