Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παύλος Σκορδίλης: Ο στίβος περνάει κρίση, έκανε μεγάλη βουτιά

Στίβος
07 Μαΐου 2021 / 19:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένας άνθρωπος που έχει συνδυάσει την προπονητική του καριέρα με παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές επιτυχίες είναι ο Παύλος Σκορδίλης.

Ο προπονητής που ότι πιάνει στα χέρια του το κάνει «χρυσάφι» και έχει γίνει παγκόσμια αποδεκτός
Οι παγκόσμιες πρωτιές, ξεκινώντας από τον Φ. Σγούρο, οι Πανευρωπαϊκές με παιδιά της Κέρκυρας που τα κατάφεραν κάτω από αντίξοες προπονητικά συνθήκες δείχνει ότι υπάρχει το ταλέντο στο νησί, μπορεί και αξιοποιείται, αλλά με κατάλληλες συνθήκες θα υπήρχαν πολλαπλάσιες επιτυχίες.

Με αφορμή τους διασυλλογικούς αγώνες που έγιναν στα Γιάννενα την Τετάρτη και μάλιστα λόγω της απεργίας των πλοίων «συρρικνώθηκαν» σε μια μέρα, μιλήσαμε μαζί του για το πώς είδε την πρώτη ουσιαστικά επανεμφάνιση των παιδιών. Ήταν αισιόδοξος για τη συνέχεια, αλλά χαρακτήρισε την κατάσταση αυτή τη στιγμή πολύ κρίσιμη. Μας δήλωσε:

«Σήμερα ο στίβος περνάει κρίση, περνάει δύσκολα έχει κάνει μεγάλη βουτιά. Μετά ένα χρόνο «αποχής» λόγω της κατάστασης, όλα είναι δύσκολα και αγωνιστικά και στο οικονομικό κομμάτι και για την επανεκκίνηση  χρειάστηκε και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια.
Δεν περιμέναμε στην πρώτη εμφάνιση των παιδιών αν δούμε επιδόσεις σπουδαίες, τα παιδιά χρειάζονται 5-6 αγώνες για να «πάρουν τα πάνω τους  δεν μπορούμε να τα κρίνουμε, θα περιμένουμε το επόμενο δίμηνο. Ουσιαστικά τώρα βγήκαν από «την ναφθαλίνη», γι αυτό δεν μένουμε στις επιδόσεις τους στα Γιάννενα, χρειάζεται να συνεχίσουμε τη σοβαρή προσπάθεια που  γίνεται και θα πάνε όλα καλά».

Μιλήσαμε και για την προσπάθεια της Σπυριδούλας Καρύδη, που βρίσκεται στην Αθήνα και προσπαθεί να πιάσει το όριο να πάει στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και μας είπε ο Π. Σκορδίλης που την έφτασε στην κορυφή της Ελλάδος και της Ευρώπης:
«Η Σπυριδούλα δεν έχει αγώνες ως τώρα, χρειάζεται προσπάθεια για να μπορέσει φέτος να φτάσει στο 14.35 που θα της δώσει το εισιτήριο (μπορεί να το πάρει και με χαμηλότερο άλμα). Έχει μπροστά της δυο αγώνες στα Χανιά και την Καλλιθέα και με βάση το περσινό 14.12μ. που έκανε, ξέρω ότι είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να φτάσει στο 14.35μ. της το εύχομαι, έχει πιθανότητες πολλές  και θα είναι ιδιαίτερα υπερήφανος να το πετύχει».

Όσο για τους αγώνες στα Γιάννενα τα παιδιά του Κερκυραϊκού Γ.Σ.  πήγαν καλά τηρουμένων των αναλογιών, 1η και 2η θέση στο επί κοντώ (Νεράντζης, Σκορδίλης), εξαιρετική προσπάθεια και ατομικά ρεκόρ από την Μουρτσινούδη   στο τριπλούν 12.15μ. και στο μήκος 5.65μ. που σίγουρα της δίνουν την πρόκριση στα Πανελλήνια πρωταθλήματα της κατηγορίας της, πολύ καλά πήγε ο 17χρονος Γ. Μουμούρης με 6.25μ. στο μήκος, αλλά και ο Πουλής σε σφαίρα και δίσκο, ενώ η Ηρώ Βραδή ήταν 1η αλλά μπορεί και καλύτερα, καθώς ένα πρόβλημα με τα κοντάρια την κράτησε σχετικά πιο χαμηλά. 
    
Από την πλευρά του Γ.Σ. Κέρκυρας στα 400μ. ήταν 2η η Τσιβανίδη στα 400μ. με 60.23 και 6ος ο Βασιλάκης στο ίδιο αγώνισμα με 53,45μ., με τους προπονητές Ν. Μόσχο και Κ. Γκασιάλη να περιμένουν τους αγώνες μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών αφού ο σύλλογος είναι μόλις τριών χρόνων και οι αθλητές είναι μικρής ηλικίας.

Πολύ καλή η παρουσία του Ντουραχάνη στα 1500μ. με τον αθλητή του ΑΟ Κέρκυρα 2015 να είναι 1ος και τον προπονητή του Φ. Τάντη να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένο και αισιόδοξος για τη συνέχεια.

Να σημειώσουμε ότι αυτοί οι διασυλλογικοί αγώνες ήταν και πρόκριση για τους Πανελληνίους που ακολουθούν σε όλες τις κατηγορίες, μόνο που γίνονται σε 18 ομίλους σε όλη τη χώρα, μόνο στα Γιάννενα ολοκληρώθηκαν, ενώ  μετά το πέρας και με βάση τις επιδόσεις από όλους τους Ομίλους θα γίνει η επιλογή των παιδιών, άρα δεν ξέρουμε τα παιδιά της Κέρκυρας πόσα και σε τι κατηγορίες προκρίθηκαν.