Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΣΥΝ: Μεγάλη νίκη η λειτουργία του «Διάπλου» στα Σφακερά

Διάπλους
05 Μαΐου 2021 / 16:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ικανοποίησή του εκφράζει το Δ.Σ. του παραρτήματος Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) για την τελική θετική στάση της δημοτικής αρχής του δήμου Βόρειας Κέρκυρας

σε ό,τι αφορά την άμεση λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού του «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» στα Σφακερά και τη συμπόρευσή της σε έναν αγώνα που είναι ζωής και θανάτου και μας θέλει όλους.
 
Ο ορισμός ημέρας εγκαινίων, αυτή της 30ης Μαΐου, και έναρξης δράσεων του Συμβουλευτικού Σταθμού στη Βόρεια Κέρκυρα είναι απότοκος της κινητοποίησης των πολιτών της περιοχής και φορέων της (δημοτικών συμβούλων, συλλόγων γονέων, πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων). Όλοι αυτοί τις προηγούμενες ημέρες με πολύμορφες παρεμβάσεις τους απαίτησαν και τελικά πέτυχαν την άμεση λειτουργία του Σταθμού.
 
Η δημιουργία συνολικά του Συμβουλευτικού Σταθμού φέρει την υπογραφή των κοινωνικών φορέων της Βόρειας Κέρκυρας με τους οποίους συμπορεύεται το αντιναρκωτικό κίνημα για πάνω από 10 χρόνια. Το αίτημα για δημόσια δομή που θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στη νεολαία και τις οικογένειες διαμορφώθηκε, ωρίμασε και προβλήθηκε μέσα από τις δεκάδες εκδηλώσεις αθλητικές, πολιτιστικές και ενημερωτικές του παραρτήματος Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών.
 
Ανάγκη αντίστοιχη
για δημιουργία δομών πρόληψης και συμβουλευτικής υπάρχει και για τον Δήμους Νότιας Κέρκυρας και Παξών.           
 
Είναι σαφές ότι τη στιγμή που οι εξαρτήσεις σαρώνουν και στο νησί μας, τη στιγμή που η πανδημία τροφοδοτεί πολύμορφα το πρόβλημα των ναρκωτικών, τη στιγμή που καθημερινά μετράμε απώλειες νέων, τη στιγμή που οι οικογένειες ψάχνουν επιστημονική βοήθεια για να στηρίξουν τα παιδιά τους, τη στιγμή που η κυβέρνηση υπονομεύει το ΚΕΘΕΑ και κάθε δημόσια δομή στην οποία μπορεί να ακουμπήσει ο ανθρώπινος πόνος, τη στιγμή που η ανάγκη για υγεία ιδιωτικοποιείται και εμπορευματοποιείται, η δημιουργία του Σταθμού του «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» στη Βόρεια Κέρκυρα είναι μια μεγάλη νίκη. Μία νίκη από αυτές που φέρνουν μόνο οι κοινωνικοί αγώνες.