Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

30 Μαΐου τα εγκαίνια του «Διάπλου» στα Σφακερά

Διάπλους
05 Μαΐου 2021 / 16:15

Μαχειμάρης: «Παραληρήματα οι ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών από συγκεκριμένες αφετηρίες»

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας). Σήμερα Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη, με το Διοικητή του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδα Ρουμπάτη για  θέματα που άπτονται του Συμβουλευτικού Σταθμού Βόρειας Κέρκυρας. Συμμετείχαν  επίσης ο Αντιδήμαρχος Έργων, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Χαρίτων Κουτσούρης και ο επιστημονικός συνεργάτης Υπεύθυνος της Μονάδας Απεξάρτησης ΔΙΑΠΛΟΥΣ του Γ.Ν. Κέρκυρας Ηλίας Μιχαλαρέας.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης επισημαίνει ότι η συνάντηση κρίθηκε αναγκαία με δεδομένο ότι η Δομή ανήκει στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο και η όλη λειτουργία της άπτεται της συνεργασίας και συμβολής της Δημοτικής Αρχής.

«Στο σημείο αυτό κρίνεται αναγκαίο να σημειωθεί ότι η διάσταση που έχει λάβει το θέμα τις τελευταίες ημέρες από συγκεκριμένες αφετηρίες με παραληρήματα ανακοινώσεων καταδεικνύουν ότι ενίοτε «κρείττον του λαλείν, το σιγάν». Η Δημοτική Αρχή σεβόμενη το «ευαίσθητο» του θέματος, στέκεται  στο ύψος των περιστάσεων δίνοντας τη δέουσα βαρύτητα και σημασία στην αναγκαιότητα λειτουργίας του σταθμού, χωρίς τυμπανοκρουσίες και «ορυμαγδό» ανακοινώσεων. Στέκεται  δίπλα στα παιδιά που παλεύουν για την απεξάρτησή τους και για την ζωή τους, αντιλαμβανόμενη το θέμα ως μια ηθική υποχρέωση , προς το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου που είναι οι νέες και νέοι, τα παιδιά μας», σχολιάζει ο Γ. Μαχειμάρης. 

Μετά από ανταλλαγή απόψεων οι συμμετέχοντες συναποφάσισαν τα ακόλουθα:
1. Πραγματοποίηση εγκαινίων του σταθμού στις 30 Μαΐου ημέρα Κυριακή και ώρα 12.00
2. Συνεργασία των δύο φορέων Δήμου Βόρειας Κέρκυρας -   Γ.Ν. Νοσοκομείου και της επιστημονικής συνεργασίας  στα θέματα που άπτονται της λειτουργίας.
3. Έναρξη άμεσα των αναγκαίων επιδιορθωτικών εργασιών στο χώρο του συμβουλευτικού σταθμού, ούτως ώστε να ξεκινήσουν οι συνεδρίες του σταθμού σε ένα ευπρεπές περιβάλλον. 
4. Οι συνεδρίες που έχουν προγραμματιστεί μέχρι την ημέρα των εγκαινίων θα πραγματοποιηθούν σε χώρο που παραχωρεί ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας στην Αχαράβη.

Τέλος όσον αφορά στην εμβολιαστική πορεία στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αθανασίου ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης επανέλαβε ότι  θα συνεχίσει να συμβάλλει στην απρόσκοπτη λειτουργία του , παρέχοντας όποια δυνατή βοήθεια προς όφελος των πολιτών και με στόχο να επιστρέψουμε μέσα από το πρόγραμμα εμβολιασμών στην κανονικότητα»