Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προβληματίζει την κυβέρνηση το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών

Βρεφονηπιακοί σταθμοί
05 Μαΐου 2021 / 15:22

Το «αγκάθι» είναι τα self tests, τα οποία δεν είναι τόσο εύκολο να διενεργούνται σε παιδιά τόσο μικρής ηλικίας

ΑΘΗΝΑ. Μετά την δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που καθορίζει τα μέτρα που θα ισχύσουν για την επαναλειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων, στο επίκεντρο μπαίνουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθώς, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης, το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στην επιτροπή των ειδικών, η οποία συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου -η οποία είναι αρμόδια για τους παιδικούς σταθμούς- αναμένεται να συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους για το ζήτημα των βρεφονηπιακών σταθμών, το οποίο συζητείται στην επιτροπή, δίχως να έχει ληφθεί σχετική απόφαση.

Κατά τις ίδιες πηγές, στις επαφές που είχε μέχρι σήμερα η υφυπουργός Εργασίας, οι λοιμωξιολόγοι ήταν αρνητικοί στο άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών, επισημαίνοντας ότι θέλουν πρώτα να δουν τι θα γίνει με τα δημοτικά σχολεία. Το «αγκάθι» για την περίπτωση των παιδικών σταθμών είναι τα self tests, τα οποία δεν είναι τόσο εύκολο να διενεργούνται σε παιδιά τόσο μικρής ηλικίας.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Δόμνας Μιχαηλίδου με τους λοιμωξιολόγους αναμένεται να αποσαφηνιστεί αν το θέμα των βρεφονηπιακών θα μπει στην ατζέντα της συνεδρίασης της προσεχούς Παρασκευής. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι θα δοθεί το «πράσινο φως» για τις 17 Μαΐου, όπως προέβλεπε ένα από τα πιθανά σενάρια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πάντως, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι το άνοιγμα των παιδικών σταθμών δεν θα συζητηθεί αυτή τη στιγμή, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να γίνουν self test στα παιδιά, καθώς είναι πολύ μικρά και δεν φορούν και μάσκες».

Iefimerida.gr