Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βάρελης: Απαράδεκτη η στάση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας για τη λειτουργία του «Διάπλου»

Απεξάρτηση
05 Μαΐου 2021 / 08:43

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα πυρά αντιπολίτευσης και φορέων έχει συγκεντρώσει ο Γιώργος Μαχειμάρης για την αναβολή της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού Βόρειας Κέρκυρας, με την συνδρομή της Μονάδας Απεξάρτησης «Διάπλους»

Σε συνέχεια των αντιδράσεων, ο επικεφαλής της παράταξης Βορράς Επανίδρυση, Σπύρος Βάρελης ανακοινώνει: 

Με πραγματική αγανάκτηση θέλουμε να δηλώσουμε την απαράδεκτη, πρωτοφανή και
ακατανόητη στάση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας κ.Μαχειμαρη να αναβάλει και να μην οριστικοποιεί την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού Βόρειας Κέρκυρας, με την συνδρομή της Μονάδας Απεξάρτησης “ΔΙΑΠΛΟΥΣ”. Μιας εξαιρετικής πρωτοβουλίας που αγκαλιάστηκε από τους Τοπικούς Φορείς των Σφακερών (Πολιτιστικός Σύλλογος, Τοπικό Συμβούλιο), αλλά και ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας.

Τονίζοντας την αναγκαιότητα της λειτουργίας τέτοιων δομών, σ' ένα περιβάλλον που η
νεολαία απειλείται καθημερινά από κινδύνους εξάρτησης απ' τα ναρκωτικά και όχι μόνο, αλλά και θεωρώντας ότι η συγκυρία της λειτουργίας μιας τέτοιας δομής, μπορεί απρόσκοπτα να λειτουργήσει χωρίς κανένα προαπαιτούμενο ενίσχυσης από την Δημοτική Αρχή.

Θεωρούμε ότι συμπεριφορές σαν αυτή του Δημάρχου, ακυρώνουν την σημασία του
εθελοντισμού αλλά και της ανθρωπιστικής αλληλεγγύης, όρων απαραίτητων για μια κοινωνία που θέλει να εξαλείψει τις δικές της παθογένειες.

Καλούμε σήμερα κιόλας τον κ.Μαχειμάρη να ολοκλήρωσει τις εργασίες που
ισχυρίζεται πως θέλει να κάνει και να ορίσει την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της δομής.

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από το θέμα, μαζί με τους υπόλοιπους φορείς, καθώς είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους.

Για την Δημοτική Παράταξη
ΒΟΡΡΑΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ
Ο επικεφαλής
Σπύρος Βάρελης