Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστρέφουν στα γήπεδα οι φίλαθλοι

ευρώπη
02 Μαΐου 2021 / 18:54

Οι διοργανωτές του τουρνουά τένις French Open μετέδωσαν με ικανοποίηση ότι οι αρχές και οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς τους επέτρεψαν να αναβάλουν το τουρνουά για μια εβδομάδα μέχρι να «βελτιστοποιήσουν» τις πιθανότητες να δεχτούν θεατές.

- Οι περιορισμοί COVID-19 στην Ουγγαρία έχουν αρθεί - αλλά μόνο για άτομα με κάρτες ασυλίας που εκδίδονται από την κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής, οι κάρτες είναι απαραίτητες για πρόσβαση σε επιχειρήσεις αναψυχής, συμπεριλαμβανομένων εσωτερικών εστιατορίων, ξενοδοχείων, θεάτρων, κινηματογράφων, σπα, γυμναστηρίων και άλλων.

- Στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε δικαστήριο ερευνάται ότι δεν απαιτείται απομόνωση 10 ημερών για όποιον έχει "επαφή" με το COVID-19.  Αρκεί να δώσει επτά ημερήσιες δοκιμές αντί της καραντίνας 10 ημερών.

- Οι διοργανωτές του τουρνουά τένις French Open μετέδωσαν με ικανοποίηση ότι οι αρχές και οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς τους επέτρεψαν να αναβάλουν το τουρνουά για μια εβδομάδα μέχρι να «βελτιστοποιήσουν» τις πιθανότητες να δεχτούν θεατές. Στις 9 Ιουνίου η Γαλλία έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχει στη «Φάση 3» - η οποία θα επέτρεπε σε περίπου 5.000 οπαδούς να παρακολουθήσουν τον τελικό.

- Οι φίλαθλοι θα επιστρέψουν στην αρένα ταυρομαχίας Las Ventas της Μαδρίτης για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 για μια ταυρομαχία φιλανθρωπίας για να συγκεντρώσουν χρήματα για εκείνους που έμειναν άνεργοι από την πανδημία.

- Στο Βέλγιο, η αστυνομία συνέλαβε περισσότερα από 100 άτομα για ένα δεύτερο «πάρτι» στο πάρκο Bois de la Cambre στην πρωτεύουσα Βρυξέλλες. Οι συγκεντρωμένοι άναψαν φωτιές και συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, οι αρχές επιβολής του νόμου χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και κανόνια νερού για να κάνουν το πλήθος να πάει σπίτι.