Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταγγελία Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας για παράνομη αδειοδότηση πλανόδιων μικροπωλητών

Εμπορικός Σύλλογος
30 Απριλίου 2021 / 14:08

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παραχώρηση αδειών εκτός νομικού πλαισίου από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Εμπορίου, καταγγέλλει ο Εμπορικός Σύλλογος.

Η αδειοδότηση γίνεται χωρίς κανονιστική απόφαση, υποστηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό και επιστροφή στις παλιές κακές εικόνες στο ιστορικό κέντρο της πόλης. 

Σε τηλεφωνική τους επικοινωνία μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Σπύρος Μωραΐτης τους αποκάλεσε «ρατσιστές» και σύγκρινε τους πλανόδιους με το όχημα αιμοδοσίας και τις εκδηλώσεις του Χαμόγελου του Παιδιού.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας αναφέρει:
«Ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας, ήταν και θα είναι κάθετα αντίθετος σε κάθε μορφή πλανόδιου εμπορίου και ειδικότερα στην καρδιά της πόλης μας, μνημείο ΟΥΝΕΣΚΟ, κατά τα άλλα.

Οι αγώνες που έχουμε δώσει και είχαν αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια πεταχτήκαν στο καλάθι τον αχρήστων από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας υπεύθυνο για την οργάνωση, παρακολούθηση, συντονισμό και έλεγχο όλων των λειτουργιών του Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Τοπικής Οικονομίας, κ. Σπυρίδωνα Μωραΐτη.

Χωρίς να έρθει σε επικοινωνία με τους αρμοδίους φορείς και ειδικά με τον Εμπορικό Σύλλογο, χωρίς να υπάρχει κανονιστική απόφαση και σχετικό νομικό πλαίσιο, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής κατά του covid – 19, χωρίς φορολογικές αποδείξεις, δημιουργώντας έτσι αθέμιτο ανταγωνισμό, ο κ. Μωραΐτης παραχώρησε άδειες σε πλανοδίους μικροπωλητές στο Ιστορικό κέντρο της πόλης μας, με αποτέλεσμα να γυρίσουμε στις παλιές κακές εικόνες που πρόσφερε η παλιά πόλη στους επισκέπτες.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του στις 29/4/2021 μας αποκάλεσε «ρατσιστές» και σύγκρινε τους πλανόδιους με το όχημα αιμοδοσίας που σταθμεύει στο πεζόδρομο της οδού Γ. Θεοτόκης και τις εκδηλώσεις που οργανώνει το Χαμόγελο του Παιδιού, δράσεις οι οποίες αναμφίβολα παράγουν έργο, πολιτισμό και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αλήθεια ο κ. Μωραΐτης πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει σύγκριση;

Καλό θα ήταν για τέτοιου είδους θέματα σοβαρά, κατά την γνώμη μας, οι αποφάσεις του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας να είναι στοχευόμενες μέσα από διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς της αγοράς και τηρώντας την νομιμότητα.

Η Κέρκυρα αξίζει κάτι καλύτερο επιτέλους.
Εκ του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας»