Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ικανοποίηση στη Νότια Κέρκυρα για την απόφαση απομάκρυνσης των δεμάτων

Μεσοράχια
29 Απριλίου 2021 / 13:39

Δήμαρχος Κώστας Λέσσης: «Δεν θα εφησυχάσουμε μέχρι να αποδοθεί η έκταση του ΧΥΤΑ στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δικαιωμένη αισθάνεται η δημοτική αρχή της Νότιας Κέρκυρας, μετά την διασφάλιση της χρηματοδότησης που θα καθαρίσει τον άλλοτε ΧΥΤΥ Λευκίμμης από τα δεματοποιημένα απορρίμματα που βρίσκονται εκεί από το 2018, όταν τα σκουπίδια είχαν μεταφερθεί συνοδεία των ΜΑΤ στα Μεσοράχια.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Κώστας Λέσσης δήλωσε «Με χαρά υποδεχόμαστε τη δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα σχετικά με τη διασφάλιση χρηματοδότησης προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών για την απομάκρυνση των δεμάτων υπολείμματος επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων από το ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.

Ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ, καθώς και τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος πέτυχε να ενεργοποιήσει το κυβερνητικό ενδιαφέρον στο θέμα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία μας. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την άοκνη προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Γραφάκου στην επίτευξη αυτού του πρώτου στόχου, καθώς και την ουσιαστική συνδρομή του βουλευτή Κέρκυρας κ. Στέφανου Γκίκα.

Η αταλάντευτα διεκδικητική στάση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Κώστα Λέσση στο θέμα της αποκατάστασης του ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη, βρίσκουν πλέον έμπρακτη ανταπόκριση από τα κυβερνητικά στελέχη. Η εξαγγελθείσα χρηματοδότηση απομάκρυνσης των δεμάτων είναι ένα πρώτο και απαραίτητο βήμα για την περιβαλλοντική αποκατάσταση του χώρου. Δεν θα εφησυχάσουμε μέχρι την υλοποίηση της προ μηνών Πρωθυπουργικής εξαγγελίας περί απόδοσης της έκτασης του ΧΥΤΑ στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας. 

Για την Δημοτική Αρχή είναι πράγματι μια στιγμή χαράς όταν η συνέπεια και ο κόπος της για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου φέρνουν αποτέλεσμα.

Ευχόμαστε σε όλες και όλους Καλή Ανάσταση!»