Υδραίου: Να γιορτάσουμε με προσοχή και αυτοσυγκράτηση το φετινό Πάσχα

Υδραίου: Να γιορτάσουμε με προσοχή και αυτοσυγκράτηση το φετινό Πάσχα

Μήνυμα της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου για το Πάσχα

29
Απριλίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στέλνει η Δήμαρχος για το Πάσχα, μαζί με τη προτροπή της για τήρηση των μέτρων και εμπιστοσύνη στην επιστήμη και το εμβόλιο. «Για να βγούμε από το τούνελ έχουμε όλοι μας χρέος να αγωνιστούμε για να ξεπεραστεί η κρίση».

Αναλυτικά, στο μήνυμά της η Μερόπη Υδραίου αναφέρει:

Κάθε αναστάσιμο μήνυμα είναι μια ελπίδα. Ένα πέρασμα από το σκοτάδι στο φως.
Η νίκη της πίστης απέναντι στην απογοήτευση. Ο θρίαμβος του καλού απέναντι στο κακό.

Είναι το ίδιο μήνυμα που μας διδάσκει τις αξίες της Αγάπης, της Αλληλεγγύης, της Ευθύνης. Στον εαυτό μας, τοn διπλανό μας, τους συνανθρώπους μας.
Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο της προσπάθειας να βγούμε από το τούνελ και έχουμε όλοι μας χρέος να αγωνιστούμε για να ξεπεραστεί η κρίση. Χρειάζεται να προσπαθήσουμε με ομόνοια, με αισιοδοξία και τήρηση των μέτρων, με εμπιστοσύνη στην Επιστήμη και το εμβόλιο, που είναι το μόνο όπλο που μπορεί να σταματήσει τον κορονοϊό. Με πίστη σ’ αυτό που κάνουμε και με την πεποίθηση ότι ύστερα από τα Πάθη έρχεται η Ανάσταση.

Στο χέρι μας είναι να γιορτάσουμε με προσοχή και αυτοσυγκράτηση το φετινό Πάσχα. Στο χέρι μας είναι να μπούμε σε μια νέα φάση αφήνοντας τα χειρότερα πίσω μας, ζώντας ένα όμορφο Καλοκαίρι που θα σηματοδοτήσει επιστροφή στην κανονικότητα.

Αντλώντας δύναμη και αισιοδοξία για να ξεπεράσουμε τα κάθε είδους προβλήματα που ταλανίζουν σήμερα την κοινωνία μας, αναπτύσσοντας αισθήματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης, ας ενισχύσουμε τις ηθικές αξίες που αποτελούν διαχρονικά τον πολύτιμο οδηγό μας για μια κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο όπου θα κυριαρχεί η αγάπη, η εμπιστοσύνη και ο αλτρουισμός.

Ας προσπαθήσουμε το φετινό Πάσχα να σηματοδοτήσει το πέρασμα σε μια νέα εποχή αισιοδοξίας.

Εύχομαι η φετινή Ανάσταση  να  σημάνει το τέλος των δυσκολιών που βιώνουμε. Η ελπίδα  γίνεται πραγματικότητα, όταν αγωνιζόμαστε ενωμένοι με αλληλεγγύη   και ανθρωπιά με πίστη  στις δυνάμεις μας και στις δυνατότητες του τόπου μας.
Η κοινωνία του ΕΜΕΙΣ είναι η μόνη ελπίδα  για ένα καλύτερο  μέλλον  για εμάς και τα παιδιά μας

Με την ευχή να είναι το τελευταίο  διαφορετικό ΠΑΣΧΑ και του χρόνου να γιορτάσουμε  όλοι μαζί  με τα αγαπημένα μας πρόσωπα  στον αγαπημένο μας τόπο, το μοναδικό και ξεχωριστό κερκυραϊκό Πάσχα  

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής, εύχομαι σε όλες και όλους,υγεία, δύναμη και αισιοδοξία.

Καλή Ανάσταση!