Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νίκη παραμονής η ΑΕ Λευκίμμης 1-0 τον ΠΑΣ Πρέβεζα

γ΄εθνική
28 Απριλίου 2021 / 18:06

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια νίκη ήθελε η «Βασίλισσα του Νότου» για να κλειδώσει την παραμονή της στην κατηγορία, στο ματς της 7ης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΣ Πρέβεζα, που καιγόταν κυριολεκτικά για βαθμούς.

Κατάφερε και την πέτυχε και ουσιαστικά είναι η πρώτη κερκυραϊκή ομάδα που κλειδώνει την παραμονή της, αφού θεωρείται απίθανο με 16 βαθμούς να κινδυνεύσει, έχοντας ακόμη έξι ματς το πρωτάθλημα. 

Η ΑΕΛ μπήκε προσεκτικά, αλλά αποφασιστικά στο ματς, ενώ η Πρέβεζα ξεκίνησε αρκετά αμυντικά, για να κρατήσει το μηδέν, σε ένα α΄ μέρος που δεν είχε πολλές φάσεις. Το σκορ άνοιξε στο 23΄όταν έγινε από δεξιά η σέντρα ο Λούβρος έκανε το σουτ που απόκρουσαν οι αμυντικοί, ο Τσεβανέδης πήρε την απόκρουση και έκανε το 1-0. 

Στην επανάληψη η Πρέβεζα δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγει στην επίθεση για να κυνηγήσει το γκολ. Έτσι πίεσε αρκετά την ΑΕΛ που δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το 1-0, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα, είχαν μια στείρα εδαφική υπεροχή.  Αντίθετα η ΑΕΛ είχε και δυο μεγάλες στιγμές να διπλασιάσει τα τέρματά της, αρχικά στο 58΄ ο Τσεβανέδης σε τετ α τετ δεν μπόρεσε να σκοράρει, όπως σε νέο τετ α τετ στο 90΄ ο Πανταζής έκανε το πλασέ πάνω όμως από τα δοκάρια.  

Διαιτητές: Μ. Σιντόρης, Ι. Ράπτης και Λ. Λιαμιράς (ΕΠΣ Θεσπρωτίας).
ΑΕ Λευκίμμης (Π. Κορομπόκης): Γκάκος, Γρηγοριάδης, Μουζακίτης, Πουλημένος, Αγκουστίν, Ματσοβίλα, Κυπτίου, Λούβρος (52΄Σπίνουλας), Τσεβανέδης, Πανταζής, Θεοδωράκης.  
ΠΑΣ Πρέβεζα (Μπέκας): Καραπιπέρης, Λεόπουλος (46΄Ορφανός), Βασιλείου (74΄Μαγκανάκης), Καραγιώργος, Κώνστας, Καγιά, Κουλάκου(56΄Μπόμπορας), Φερεντίνος (63΄ Κωσταμένας), Ντομάτας (56΄Τσολακίδης), Τσάλα, Σιδέρης.