Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιτροπή Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχουν τον θεό τους...»

Νοσοκομείο Κέρκυρας
28 Απριλίου 2021 / 15:34

Σχόλιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη της τοπικής ΝΔ (ΔΕΕΠ) στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας:

Μεγαλοβδομαδιάτικα η ΝΟΔΕ Κέρκυρας επισκέφτηκε τη διοίκηση του Νοσοκομείου και συνεχάρη τη διοίκηση για το έργο της! Συγκεκριμένα ανέφερε ως έργο τη ανάπτυξη 12 κλινών ΜΕΘ (!!! ) και την ανακαίνιση της μονάδας Detox. Ο γκεμπελισμός πες πες, όλο και κάτι θα μείνει θριάμβευσε για ακόμα μια φορά.

Προφανώς στο νοσοκομείο ήρθαν 6 επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ και κυρίως ΜΑΦ και τοποθετήθηκαν. Προφανώς όμως τα κρεβάτια αυτά δεν λειτουργούν λόγω της έλλειψης προσωπικού. Να θυμίσουμε ότι επί κυβέρνησης ΝΔ προ του 2014 εξοπλισμός της ΜΑΦ λόγω μη χρήσης είχε αποσταλεί στα Γιάννενα.

Πανηγυρίζουν δηλαδή γιατί επαναφέρανε τα άδεια κρεβάτια; Να τα λειτουργήσουν πρέπει.. - Αναδιάταξη του Detox;; Αυτό έγινε γιατί η νέα διοίκηση θεωρώντας το άχρηστο, του είχε βάλει λουκέτο το 2020. Μάλιστα έδωσε το χώρο του, στο τμήμα μεσογειακής αναιμίας, σίγουρη ότι δε θα ξαναλειτουργήσει ποτέ. Μετά την κατακραυγή αναγκάστηκαν μετά από 6 μήνες να ψάχνουν νέο χώρο να το ξανανοίξουν. Ο νέος χώρος έχει 2 κρεβάτια λιγότερα από τον παλιό (4 αντί 6) και έτσι πλέον δημιουργήθηκε και λίστα αναμονής, ενώ τα ποσοστα αποθεραπείας έπεσαν από το 90% στο 67%..

Για τις γραμμές εμβολιασμών και τα εντέλλεσθε και τις εκδικητικές μετακινήσεις στα τμήματα COVID και στα εμβολιαστικά, ιατρών από άσχετες ειδικότητες, πρέπει μάλλον να μιλήσουν οι ίδιοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Μάλλον όμως το καθεστώς τρομοκρατίας έχει επιβάλλει πέπλο σιωπής και σ’ αυτούς.. Είναι γενικότερο απορίας άξιο πως η ΝΟΔΕ Κέρκυρας επιμένει να στηρίζει μια διοίκηση που κατά γενική ομολογία έχει αποτύχει παταγωδώς. Εδώ μάλλον ταιριάζει η παροιμία, το να χέρι νίβει τ’ άλλο. Καλή ανάσταση!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ