Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πάγος» στον «Διάπλου» Βόρειας Κέρκυρας - Καταγγελία του ΕΣΥΝ

Διάπλους
28 Απριλίου 2021 / 15:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναίτια και απαράδεκτη χαρακτηρίζει τη στάση της δημοτικής άρχης το Δ.Σ. του παραρτήματος Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ)

Η ανακοίνωση αναφέρει: Το Διοικητικό Συμβούλιο του παραρτήματος Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Βόρειας Κέρκυρας για την εγκληματική άρνησή της να συνηγορήσει στην άμεση λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Βόρειας Κέρκυρας του «ΔΙΑΠΛΟΥΣ». Στο αίτημα των τοπικών φορέων των Σφακερών (Τοπικής Κοινότητας και Πολιτιστικού Συλλόγου) να οριστούν εγκαίνια μία από τις Κυριακές του Μαΐου και στη διάθεση του «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» για έναρξη δράσεων από Δευτέρα 10 Μαΐου ο δήμαρχος απάντησε αρνητικά. 
 
Είναι σαφές ότι η αναίτια και απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής βάζει φραγμό στον «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» και “παγώνει” την προγραμματισμένη από αυτόν έναρξη της παρέμβασής του στη Βόρεια Κέρκυρα. Η στάση αυτή είναι πρωτόγνωρη και απίστευτη. Το σύνηθες είναι οι τοπικές κοινωνίες να διατυπώνουν αιτήματα στήριξης και οι φορείς των προγραμμάτων να αδυνατούν να τα ικανοποιήσουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» ζητά να ξεκινήσει τη δραστηριότητα του στη νεολαία και την κοινωνία της Βόρειας Κέρκυρας χωρίς να θέτει κανένα προαπαιτούμενο και ο δήμαρχος δεν δίνει έγκριση!      
   
Όλα αυτά μάλιστα συμβαίνουν τη στιγμή που οι εξαρτήσεις σαρώνουν στο νησί μας και στη Βόρεια Κέρκυρα, τη στιγμή που η πανδημία τροφοδοτεί πολύμορφα το πρόβλημα των ναρκωτικών, τη στιγμή που καθημερινά μετράμε απώλειες νέων, τη στιγμή που οι οικογένειες ψάχνουν επιστημονική βοήθεια και ξεσπιτώνονται για να στηρίξουν τα παιδιά τους, τη στιγμή που η κυβέρνηση υπονομεύει το ΚΕΘΕΑ και κάθε δημόσια δομή στην οποία μπορεί να ακουμπήσει ο ανθρώπινος πόνος. Ντροπή! Η κοινωνία και η νεολαία έχουν ανάγκη από την Ανάσταση και κάποιοι φροντίζουν για τη συνέχιση της σταύρωσης!  
  
Κέρκυρα 28/4/2021
Το Διοικητικό Συμβούλιο